Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Τα ρωσικά αεροσκάφη παρουσίασαν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά στη Συρία

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι «τα ρωσικά αεροσκάφη παρουσίασαν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ενώ αλληλεπιδρούσαν με τα αεροσκάφη μας στη Συρία», σημειώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια μιας αποστολής κατά του ISIS, drones παρενοχλήθηκαν από τρία ρωσικά μαχητικά».

Και επεσήμανε ότι «σε αντίθεση με το ισχύον πρωτόκολλο, τα ρωσικά αεροσκάφη έριξαν φωτοβολίδες μπροστά στα αεροπλάνα μας», τονίζοντας ότι «αυτό που έκαναν τα ρωσικά αεροσκάφη στη Συρία μας ανάγκασαν να κάνουμε ελιγμούς».

Από την πλευρά του, ο Oleg Gorinov, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέγραψαν 12 παραβιάσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού στον εναέριο χώρο μιας κοινής περιοχής εκπαίδευσης Συρίας-Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Ιουλίου ο Oleg Gorinov, αποκάλυψε ότι ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ «διεθνής συνασπισμός» στη Συρία είχε παραβιάσει το μνημόνιο για την ασφάλεια των πτήσεων στη Συρία 315 φορές τον Ιούνιο.

Ανταπόκριση από το Λίβανο: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More