Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο παραμένει «δύσπιστο» στην μεταναστευτική πολιτική του Τζ. Μπάιντεν

Η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών εξακολουθεί να αμφιβάλει για την προσπάθεια της κυβέρνησης  Μπάιντεν να εφαρμόσει  κατευθυντήριες γραμμές  στην μεταναστευτική πολιτική της χώρας, που αμφισβητήθηκαν από δύο συντηρητικές πολιτείες.

Οι δικαστές άκουσαν επιχειρήματα στο αίτημα της κυβέρνησης να ανατρέψει την απόφαση ενός δικαστή υπέρ του Τέξας και της Λουιζιάνας που κατέρριψε τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) που περιορίζουν το εύρος των ατόμων που μπορούν να κρατηθούν και να απελαθούν από πράκτορες μετανάστευσης.

Το Τέξας και η Λουιζιάνα υποστήριξαν ότι οι κατευθυντήριες γραμμές έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις του ομοσπονδιακού νόμου για τη μετανάστευση που απαιτούν την κράτηση μη Αμερικανών πολιτών που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα εγκλήματα ή έχουν τελικές εντολές απομάκρυνσης.

Νωρίτερα, τον Ιούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να αναστείλει την απόφαση του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Ντρου Τίπτον με ψήφους 5-4. Την Τρίτη, ορισμένοι από τους συντηρητικούς δικαστές που ήταν η πλειοψηφία σε αυτή την απόφαση δήλωσαν ότι είναι πιθανό να αποφανθούν ξανά κατά της κυβέρνησης.

Η γενική εισαγγελέας Elizabeth Prelogar, η οποία υπερασπίζεται και εκπροσωπεί την κυβέρνηση, είπε ότι μια τόσο αυστηρή ανάγνωση του νόμου θα μπορούσε να είναι “απίστευτα αποσταθεροποιητική” επειδή το DHS δεν μπορεί, με τους περιορισμένους πόρους του, να κρατήσει και να επιδιώξει την απομάκρυνση των περίπου 11 εκατομμυρίων μεταναστών που ζουν παράνομα στη χώρα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας,  Αλεχάντρο Μαγιόρκας, τον Σεπτέμβριο του 2021, δόθηκε προτεραιότητα στην κράτηση και απέλαση μη Αμερικανών πολιτών που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια ασφάλεια ή την ασφάλεια των συνόρων.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη και η απόφαση αναμένεται στα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: Reuters

Μετάφραση : Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More