Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Απολογούνται οι πέντε συλληφθέντες για τη φυτεία κάνναβης σε θερμοκήπιο

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση της χασισοφυτείας σε θερμοκήπιο που εξιχνιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Οι πέντε συλληφθέντες, τρεις Κρητικοί και δύο υπήκοοι Πακιστάν, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που τους αποδίδονται αναφορικά. Ανάμεσά τους είναι και 40χρονος Κρητικός που έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για ανάλογες υποθέσεις.

Όπως έχει γράψει το ertnews, κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στις 5 Ιανουαρίου οι αστυνομικοί εντόπισαν 744 δενδρύλλια κάνναβης σε θερμοκήπιο σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο. Δίπλα υπήρχε μια ειδικά διαμορφωμένη αποθήκη που λειτουργούσε ως αποξηραντήριο όπου συνελήφθησαν οι δυο αλλοδαποί και βρέθηκαν ακόμα 30 κιλά και 150 γραμμάρια ινδική κάνναβη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ημεδαπών, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά: 9 Κυνηγετικά όπλα, 23 φυσίγγια, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα διάπραξης παράνομων ενεργειών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More