Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Ειδικές δεήσεις στις εκκλησίες για τα θύματα των Τεμπών- Στα μαύρα μαθητές, ανάβουν κερί στη μνήμη τους

Με ειδικές δεήσεις για τα θύματα και τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη στέκεται στο πλευρό όσων δοκιμάζονται από την τραγωδία και συμμετέχει στο εθνικό πένθος η Εκκλησία της Κρήτης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, με συνοδική εγκύκλιο που θα σταλεί στις μονές και στις ενορίες του νησιού, θα τελεστούν ειδικές δεήσεις «υπέρ της αναπαύσεως των μαρτυρικώς τελειωθέντων και υπέρ της ενισχύσεως των εν ανάγκαις ευρισκομένων αδελφών μας από το θανατηφόρο τραγικό γεγονός».

Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην συνοδική ανακοίνωση, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης «…Με βαθειά οδύνη συμμετέχει στο βαθύτατο πόνο, τον οποίο βιώνουμε ως κοινωνία, με τον αδόκητο θάνατο τόσων συνανθρώπων μας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή Της στους πληγέντες. Μπροστά σε αυτή την σκληρή τραγωδία στεκόμαστε όλοι μαζί με θλίψη ψυχής και εντείνουμε τις προσευχές μας στον Θεό, για την ανάπαυση των αιφνιδίως τελειωθέντων και την ενίσχυση των τραυματιών και όλων των θυμάτων της τραγωδίας».

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «…καθώς πορευόμαστε μέσα στη περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Ιερά Σύνοδος εφιστά την προσοχή όλων μας στην ευθύνη καθ’ ενός από εμάς και προτρέπει σε καρδιακή προσευχή για την ενίσχυση και την παρηγορία των αδελφών μας, που χτυπήθηκαν από την φοβερή αυτή καταστροφή».

Το παρών σε μία από τις δεήσεις που γίνονται στην Κρήτη για τα θύματα του δυστυχήματος θα δώσουν και μαθητές, σε μια από τις συγκινητικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην σχολική κοινότητα του νησιού. Οι μαθητές του Γυμνασίου Μοιρών, όπως έχουν κάνει γνωστό, σήμερα θα προσέλθουν στο σχολείο τους ντυμένοι στα μαύρα, ως ένδειξη πένθους και αντιπροσωπεία τους θα παραστεί στην πρωινή λειτουργία- επιμνημόσυνη δέηση του Ι. Ν. Αγίου Ραφαήλ, ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων.

Χθες οι ίδιοι μαθητές, όπως και πολλοί ακόμη σε άλλα σχολεία του Ηρακλείου, προχώρησαν σε μια συμβολική και ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά πρωτοβουλία. Σχημάτισαν με τα σώματά τους τα βαγόνια του μοιραίου τρένου και με τις σχολικές τους σάκες ένα μεγάλο «Γιατί;»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More