Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Με σχέδιο, αλλά … άτυχες οι τρεις νεαρές Ρομά που “έγδυναν” σπίτια στο κέντρο

Σπίτια στο κέντρο του Ηρακλείου είχαν βάλει στο στόχαστρο τρεις γυναίκες που εισέβαλαν στο εσωτερικό τους, όταν απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους και άρπαζαν κοσμήματα. Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός εκ των θυμάτων τους χθες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις γυναίκες, μία 19χρονη και δύο 21χρονες, έχουν διαρρήξει τουλάχιστον δύο σπίτια, από τα οποία, στις 9 και 10 Ιουλίου, έκλεψαν τιμαλφή, ανάμεσά τους και έναν βαφτιστικό σταυρό. Μάλιστα ο τρόπος δράσης τους ήταν συγκεκριμένος: Μία είχε ρόλο τσιλιαδόρου και οι άλλες δύο έμπαιναν στα σπίτια και προέβαιναν στις κλοπές.

Η αρχή του τέλους για την δράση τους ήρθε όταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, στο οποίο είχαν εισβάλει στις 9 Ιουλίου, είδαν καρέ – καρέ τις κινήσεις τους στην κάμερα ασφάλειας που είχαν τοποθετήσει στο παιδικό δωμάτιο για να παρακολουθούν το μωρό τους. Επιστρέφοντας από έξοδο, η μητέρα, από ένα ανοικτό συρτάρι, διαπίστωσε ότι έλειπε από το κουτί του ο βαφτιστικός σταυρός του παιδιού και έτσι το ζευγάρι κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα διαρρηκτών. Από την κάμερα είδαν τις κινήσεις των δύο Ρομά, η μία εκ των οποίων έφερε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ.

Η κλοπή καταγγέλθηκε, ωστόσο, η σύλληψη για τις τρεις νεαρές γυναίκες ήρθε νωρίτερα, καθώς ο πατέρας του παιδιού τις είδε ξανά, αυτή τη φορά δια ζώσης, στο κέντρο της πόλης. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και γρήγορα οι τρεις Ρομά συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, εκτός από το σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας, από όπου είχαν κλέψει τον σταυρό και άλλα κοσμήματα, είχαν διαρρήξει την επομένη και άλλο σπίτι, από όπου και πάλι πήραν κοσμήματα και ένα ρολόι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More