Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Να επαναλειτουργήσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ ζητούν οι παιδίατροι

Τους κινδύνους που εγκυμονεί το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ επισημαίνει η πρόεδρος της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας Ρίτσα Παπαδοπούλου, κάνοντας έκκληση για την επαναλειτουργία της.

Με ανάρτησή της στην σελίδα της Εταιρείας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Παπαδοπούλου επισημαίνει ότι η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ είναι μια μονάδα υγείας που εξυπηρετεί παιδιά και εφήβους με προβλήματα ψυχικής υγείας από την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.

«Τα προβλήματα έχουν επισημανθεί εδώ και καιρό από τους υγειονομικούς φορείς της Κρήτης. Η σοβαρή υποστελέχωση οδήγησε τους εναπομείναντες γιατρούς σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Η είδηση μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς το κλείσιμο της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ του νησιού εγκυμονεί κινδύνους, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η ψυχική υγεία των παιδιών αποδεικνύεται εξαιρετικά ευάλωτη και τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται», αναφέρει.

Χαρακτηρίζει λυπηρό το να μη μπορούν να υποστηριχθούν από το Δημόσιο Νοσοκομείο οι γονείς παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα και τονίζει πως κάθε παιδί δικαιούται πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν υπηρεσία υγείας.

«Ως παιδίατροι κάνουμε έκκληση να παρθούν άμεσα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσει η ΠΔΨ Κλινική του ΠαΓΝΗ», καταλήγει η κ. Παπαδοπούλου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More