Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Αλέξη Χαρίτση στην Κρήτη

Την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ολοκλήρωσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία στην πλατεία Κορνάρου, στο κέντρο του Ηρακλείου, από κοινού με τους δύο Κρητικούς υποψήφιους ευρωβουλευτές, Γιώργο Σταθάκη και Πέτρο Λυμπεράκη.

Αφού περιόδευσε από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία και συνομίλησε με δεκάδες πολίτες, ο κ. Χαρίτσης αποκόμισε, όπως είπε, το συμπέρασμα ότι την κοινωνία την απασχολεί η μονοκρατορία του συστήματος εξουσίας της δεξιάς και η ακρίβεια που “τρώει”, όπως τόνισε, το εισόδημα των εργαζομένων. “Η κρίση της ακρίβειας έχει φέρει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση από το τέλος ως προς το διαθέσιμο εισόδημα και φτωχοποιεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας, οξύνοντας τις ανισότητες”, εξήγησε ο κ. Χαρίτσης, για να συμπληρώσει ότι η Νέα Αριστερά “είναι παρούσα και γίνεται όλο και πιο ορατή στην ελληνική κοινωνία όσο περνάει ο καιρός, ασκώντας μια πολιτική ευθέως και στρατηγικά αντιπαραθετική προς τη Νέα Δημοκρατία”.

Χαρακτήρισε ως μεγάλο στοίχημα αυτών των ευρωεκλογών “το να ορθωθεί ένα ανάχωμα στην άνοδο της άκρας δεξιάς που γιγαντώνεται στην Ευρώπη”, επειδή ακολουθήθηκαν πολιτικές που αποξένωσαν, όπως είπε, τους ευρωπαίους πολίτες και δημιούργησαν σύγχυση της ευρωπαϊκής κοινωνίας σχετικά με το αν υπάρχουν διαφορετικοί πολιτικοί δρόμοι. Η Νέα Αριστερά, διά στόματος του προέδρου της, θέτει σε προτεραιότητα, μέσα από την προγραμματική της πρόταση, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της στεγαστικής και υγειονομικής κρίσης καθώς και το ζήτημα της στάσης της Ευρώπης απέναντι στο θέμα της ειρήνης, αφού για πρώτη φορά περιβάλλεται από δύο πολέμους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More