Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Πέθανε λίγο αφότου το βρήκαν σε άθλιες συνθήκες μαζί με τρία ακόμα σκυλιά – Χειροπέδες στους ιδιοκτήτες

Δεν πρόλαβαν να το σώσουν οι αστυνομικοί και λίγο μετά τον εντοπισμό του άφησε την τελευταία του πνοή και μια ζωή βασανιστική. Ήταν ένα από τα τέσσερα σκυλιά που ζούσαν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, υποσιτισμένα, σε κοτέτσι, στα περίχωρα του Ηρακλείου. Τα άλλα τρία σώθηκαν και οι ιδιοκτήτες τους, δύο ημεδαποί, συνελήφθησαν και είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της κακοποίησης ζώου και με τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου προχώρησαν στη σύλληψη των δύο κουνιάδων, ηλικίας 63 και 66 ετών. Ο καθένας είχε στην κηδεμονία του από δύο σκυλιά, τα οποία ζούσαν σε ένα κοτέτσι, λίγο έξω από την περιοχή Κορώνη Μαγαρά, περιορισμένα, υποσιτισμένα, έχοντας για στέγη δέντρα ή τσίγκινο υπόστεγο, κάτω από το οποίο αναπτύσσονταν μεγάλες θερμοκρασίες.

Ένα από τα τέσσερα σκυλιά βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση και λίγο αργότερα κατέληξε, χτυπημένο, όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ αρμόδιες πηγές, από παράσιτα.

Στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 15.000 ευρώ για το νεκρό σκυλί και από 1.000 ευρώ για τα υπόλοιπα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική κακοποίηση.

Και τρίτη σύλληψη

Οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος χθες, Τρίτη 20 Ιουνίου, συνέλαβαν ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 54 ετών, του οποίου το σκυλί βρέθηκε σε ακατάλληλες συνθήκες. Μετά από καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σκυλί, το οποίο έφερε το προβλεπόμενο τσιπ, στην Βιομηχανική Περιοχή, στη Νέα Αλικαρνασσό, μέσα σε κλουβί ακατάλληλου μεγέθους. Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των κανόνων ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More