Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Πυρκαγιά μέσα στη νύχτα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (βίντεο)

Ζημιές σε γραφείο του πρώτου ορόφου, στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης, προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μέσα στη νύχτα και κινητοποίησε την Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να την θέσει υπό έλεγχο πριν επεκταθεί.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στη 1 τα ξημερώματα στο γραφείο όπου στεγάζονται τα σωματεία Χειριστών Βαρέων Οχημάτων και Περιοδευόντων Πωλητών. Τα αίτιά της δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί και ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, όπως είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς, εξετάζεται το ενδεχόμενο του βραχυκυκλώματος, χωρίς να αποκλείεται μέχρι στιγμής και έως ότου αποφανθούν οι ανακριτικοί υπάλληλοι, κανένα σενάριο.

Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, που επιχείρησε στο σημείο με δύο οχήματα και πέντε υπαλλήλους, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και περιορίστηκε σε ένα μόνο γραφείο, προκαλώντας ζημιές σε γραφεία, καρέκλες, υπολογιστές και ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Από τις φλόγες φαίνεται ότι έμειναν αλώβητα τα αρχεία των σωματείων που βρίσκονταν μέσα σε ντουλάπες.

Η πυρκαγιά δεν επηρεάζει την λειτουργία του Εργατικού Κέντρου που δεν κλείνει ούτε λεπτό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βοργιάς. Παράλληλα, σημείωσε, πως ήδη έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, προσπάθεια για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, ώστε, με αφορμή την πυρκαγιά, να γίνει αναβάθμιση στο κτίριο του ΕΚΗ, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 και χρειάζεται παρεμβάσεις βελτίωσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More