Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα ο ένας από τους τέσσερις ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του πρώην δημάρχου Μαλίων

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγείται σήμερα ο 42χρονος, που συνελήφθη χθες για την ληστεία σε βάρος του πρώην δημάρχου Μαλίων Νικηφόρου Λαμπρινού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τρία ακόμα άγνωστα άτομα, τα οποία φέρονται να εισέβαλαν μαζί με τον 42χρονο μέσα στη νύχτα στο σπίτι του πρώην δημάρχου και με την απειλή μαχαιριού, αφού έδεσαν τα τρία μέλη της οικογένειας με σεντόνια, άρπαξαν 2.900 ευρώ και κοσμήματα.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου που όλους αυτούς τους μήνες ερευνούν την υπόθεση, οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση του 42χρονου από τα αποτσίγαρα που είχαν βρεθεί έξω από το σπίτι. Το γενετικό υλικό πάνω σε ένα αποτσίγαρο “μαρτύρησε” την παρουσία του στο σημείο, καθώς ο άνδρας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές.

Ο άνδρας, Βουλγαρικής υπηκοότητας, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναγνωρίστηκε από τον σωματότυπό του από τον πρώην δήμαρχο, καθώς οι δράστες φορούσαν κουκούλες. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι, ως εργαζόμενος σε εταιρεία κατεψυγμένων προϊόντων, εφοδίαζε την ξενοδοχειακή επιχείρηση του κ. Λαμπρινού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της ληστείας:

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου οδήγησε στην εξιχνίαση ληστείας που έγινε στις 07.09.2022 μεταμεσονύκτιες ώρες σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Για την υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ημεδαπός κατήγγειλε ότι άγνωστοι δράστες την 07.09.2022 εισήλθαν στην οικία όπου βρισκόταν με δυο ακόμα μέλη της οικογενείας του παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα, αφαίρεσαν κοσμήματα η αξία των οποίων δεν έχει προσδιορισθεί και με την απειλή μαχαιριού τους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ και αποχωρώντας τους ακινητοποίησαν.

Από την αστυνομική έρευνα, προανάκριση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι  στην υπόθεση εμπλέκεται αλλοδαπός και τρία ακόμα άτομα τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Για το λόγο αυτό οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες χθες (12.06.2023) στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου .

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More