Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Τίμησε τον Γιάννη Μαρκόπουλο απονέμοντάς του το “κλειδί” της πόλης

Με μια σεμνή και συγκινητική τελετή τίμησε σήμερα, Σάββατο, ο δήμος Ηρακλείου το μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης όπου γεννήθηκε.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρέλαβε το “κλειδί” της πόλης, μια τιμή που έχει αποδοθεί ελάχιστες φορές, όπως ανέφερε κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, σε προσωπικότητες μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης και ο μεγάλος αντιστασιακός, φιλέλληνας και διεθνούς κύρους συγγραφέας Πάτρικ Λη Φέρμορ.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος από την πλευρά του, συγκινημένος ευχαρίστησε το Δήμο Ηρακλείου για την τιμή και ανέφερε μεταξύ άλλων: “Νιώθω Ηρακλειώτης και θεωρώ το Ηράκλειο πρωτεύουσα της Μεσογείου και όχι μόνο. Από παλιά και μέχρι σήμερα το Ηράκλειο μου συμπεριφέρθηκε άριστα και αυτό δεν το ξεχνώ”.
Στην τελετή παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και απλοί πολίτες του Ηρακλείου, ενώ προηγήθηκε και η προβολή βίντεο με τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, που γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1939.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More