Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Το θέμα των 650 συμβασιούχων τέθηκε στη συνάντηση Β. Λαμπρινού – Γ. Γεραπετρίτη

Τα λειτουργικά θέματα που προκύπτουν από την αποχώρηση των 650 συμβασιούχων – παρατασιούχων και μια σειρά ακόμα από ζητήματα έθεσε στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που βρίσκεται στο Ηράκλειο για την παρουσίαση, σήμερα το μεσημέρι, του ψηφοδελτίου της Ν.Δ., έθεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί σήμερα, Μ. Πέμπτη, στη Λότζια, όπου, τον Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο  Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης, ο Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων και Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Στυλιανός Κουτνατζής και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ.  Βαγγέλης Καρκανάκης. Στην συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Ο Δήμαρχος κατά τη συνάντηση έθεσε στον κ. Γεραπετρίτη το πρόβλημα που υπάρχει με την αποχώρηση των 650 συμβασιούχων εργαζόμενων και την αρρυθμία που προκαλείται στη λειτουργία του Δήμου, σε όλες τις υπηρεσίες και κυρίως στην καθαριότητα. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό Επικρατείας για τα χρήματα που έχουν δοθεί από το ταμείο του Δήμου Ηρακλείου, ύψους περίπου 2,5 εκ. ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία του Δήμου από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2021 και που, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα προς την κυβέρνηση, δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στο Δήμο. Τέλος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υποστελέχωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Λότζια, ο Υπουργός από την πλευρά του, που έδειξε ενήμερος για τα θέματα αυτά , δήλωσε ότι με την επιστροφή του στην Αθήνα θα τα εξετάσει και σύντομα θα υπάρξει νεότερη επικοινωνία.

Χθες, ο κ. Γεραπετρίτης επισκέφθηκε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη στο νησί. “Η Κρήτη πάντοτε είναι μια προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τα μεγάλα έργα που ήδη δρομολογούνται, ιδίως ο Βόρειος Άξονας και το Αεροδρόμιο Καστελίου, θα αλλάξουν την μορφή της Κρήτης προς το καλύτερο και νομίζω θα έχουν μια τεράστια απήχηση” ανέφερε μεταξύ άλλων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More