Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Τρίμηνες συμβάσεις με ιδιώτες και προκήρυξη θέσεων αναμένεται να ανακοινώσει για το Βενιζέλειο ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Τη λύση των τρίμηνων συμβάσεων με αναισθησιολόγους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας στο Βενιζέλειο, που έχει οδηγήσει εδώ και εβδομάδες στην αναστολή των τακτικών χειρουργείων, προκρίνει το Υπουργείο Υγείας, παράλληλα με την προκήρυξη των κενών θέσεων, η κάλυψη των οποίων, ωστόσο, απαιτεί χρόνο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΥΠΕ, όπου ήδη είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων του Βενιζελείου και άλλους τοπικούς φορείς. Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα, όμως, γιατροί και εργαζόμενοι δεν φαίνεται να ικανοποιούνται από τις λύσεις αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου με τρίμηνες συμβάσεις θα προσληφθούν αναισθησιολόγοι, προκειμένου να λειτουργήσουν 4 χειρουργικά τραπέζια την ημέρα. Από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί μόλις ένα για τα επείγοντα και τα ογκολογικά περιστατικά. Αυτό θα αποσυμφορήσει μεν την σημερινή κατάσταση, όμως, κατά τους γιατρούς και τους εργαζόμενους, δεν λύνει το πρόβλημα.

Όπως, αναφέρουν, η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο, είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα τμήματα και σε άλλα νοσοκομεία. Αυτό που, όπως τονίζουν, χρειάζεται είναι οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα για την εκπαίδευση και την εξέλιξη των γιατρών, ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να γίνει ελκυστικό στους νεοεισερχόμενους.

Σημειώνεται ότι στα γραφεία της ΥΠΕ από το πρωί πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, συνταξιούχοι κ.α.

Η επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στο Ηράκλειο πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη για την Τετάρτη μεγάλη κινητοποίηση εργαζομένων στην Υγεία, συνδικαλιστικών και άλλων φορέων και πολιτών για την υποβάθμιση του Βενιζελείου και γενικότερα της δημόσιας υγείας στην Κρήτη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More