Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η έκθεση «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» στο Στάδιο Τεγέας

Οι σημαίες έμεναν ψηλά στον πόλεμο, ακόμα κι όταν αυτοί, που τις κρατούσαν δέχονταν πυρά και είχαν την τιμητική τους στην Επανάσταση του 1821.

Στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» της Μαιρηλί Χαραμή, η οποία φιλοξενεί 50 χειροποίητες σημαίες-αντίγραφα, που έχουν τη δική τους ιστορία και φτιάχτηκαν με υλικά, της εποχής, που αντιπροσωπεύουν.

Με φυτικές βαφές ξεχασμένες, καρυδότσουφλα, κρεμμυδότσουφλα, φλοιούς από δέντρα, κουρκουμά η δημιουργός της έκθεσης επιχείρησε να προσεγγίσει όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα χρώματα στα λάβαρα.

«Εδώ βλέπετε μία έκθεση, που έγινε την εποχή του κορονοϊού, είχα μια έμπνευση να αναπαραστήσω το μεγαλύτερο μέρος από τις γνωστές σημαίες και τα λάβαρα του αγώνα και να προσπαθήσω να τις γυρίσω σε όλη την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να δεις κανείς αυτές τις σημαίες, οι οποίες δε μετακινούνται. Είναι στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και δεν μετακινούνται για λόγους ιστορικότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων η .

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More