Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αναγκαιότητα του Παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Είναι καλό που ανακινήθηκε το θέμα του Παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ,έστω και με αυτήν την αφορμή, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Κυριάκος Αναστασιάδης πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.
Ζητάμε το Παιδιατρικό Νοσοκομείο να γίνει πανεπιστημιακό ώστε να διεξάγει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ασθενών και παράλληλα να γίνεται έρευνα και να μπορεί να αναδειχθεί σε επίπεδο ΝΑ Ευρώπης, πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης. Είναι επίσης πολύ σημαντική η ύπαρξη των κλινών ΜΕΘ στο Παιδιατρικό νοσοκομείο που θα δίνουν τη δυνατότητα για άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών περιστατικών

Αναμένουμε σύντομα λύση στο θέμα του νοσοκομείου καθώς υπάρχει διαβούλευση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΙΣΝ, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Τσαλικάκης Διοικητής 4ης ΥΠΕ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύγχρονο νοσοκομείο, πρωτοποριακό στα Βαλκάνια, γι’ αυτό και το κόστος κατασκευής είναι τόσο υψηλό, πρόσθεσε ο κ. Τσαλικάκης.

Με τη δημιουργία του νοσοκομείου διασφαλίζεται η συνολική αντιμετώπιση των ασθενειών και των ιατρικών πρακτικών καθώς μέχρι σήμερα ένα παιδί χρειαζόταν να μετακινηθεί μεταξύ νοσοκομείων για να γίνει κατάλληλη θεραπεία, τόνισε στην ΕΡΤ3 ο Στέφανος Καλογιαννίδης Μέλος Δ.Σ του Σύλλογου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ». Η “Λάμψη” ανακαλύπτει τις οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την θεραπεία του παιδιού τους και τους βοηθά και θα βρίσκεται και στο νέο νοσοκομείο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More