Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αποτύπωση των κτιρίων του Καρλοβάσου αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης στο 4ο Φεστιβάλ Τεχνών “Ανατολικό Άκρο”

Το βιομηχανικό και κτιριακό απόθεμα της πόλης του Καρλοβάσου ήταν στο επίκεντρο της διημερίδας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Τεχνών “Ανατολικό Άκρο” με πρωτοβουλία της “Φωτόνησος”.

Συγκεκριμένα ειδικοί επιστήμονες επί δύο ημέρες αναφέρθηκαν στον “οικοδομημένο πολιτισμό το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κτιριακού αποθέματος στο Καρλόβασι, στην αποτύπωση της σημερινής πραγματικότητας ενώ κατατέθηκαν απόψεις για τη μελλοντική αξιοποίηση του υπάρχοντος αποθέματος.

Η διημερίδα συγκέντρωσε αρκετό ενδιαφέρον όπως και οι εκθέσεις φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκαν στο Καρλόβασι,τα. Κοντακαίικα, την Υδρούσα, τα Κοντέικα ενώ θα υπάρξουν δύο παράλληλες εκδηλώσεις στις 24 και 25 Νοέμβρη και με αυτές θα ολοκληρωθεί το 4ο φεστιβάλ.

Ο ιδρυτής της Φωτόνησος και εμπνευστής του Φεστιβάλ “Ανατολικό Άκρο” εκπαιδευτικός Απόστολος Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι δύο στελέχη του υπουργείου πολιτισμού παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της διημερίδας την αποτύπωση της πολιτικής κληρονομιάς του Βόρειου Αιγαίου και ειδικότερα των κτιρίων του Καρλοβάσου ως προς το εσωτερικό τους αλλά ως προς τον τρόπο αξιοποίησης τους.

Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν έκρυψε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του φεστιβάλ στην τοπική κοινωνία αλλά και συνολικότερα το ενδιαφέρον των κατοίκων του Καρλοβάσου και της ευρύτερης περιοχής για τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού κυρίως φωτογραφιών που μέσα από αυτές αποτυπώνεται ο πολιτισμός, η κουλτούρα και η καθημερινότητα των κατοίκων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More