Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αυστραλία εμποδίζει με νόμο την ανέγερση νέας πρεσβείας της Ρωσίας κοντά στο Κοινοβούλιο

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης (15/6) πρόταση νόμου ώστε θα δοθεί οριστικό και αμετάκλητο τέλος σε άδεια, που είχε δοθεί στη Ρωσική Πρεσβεία, ώστε να ανεγείρει κτήριο για τη στέγαση της Ρωσικής πρεσβείας σε χώρο κοντά στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Αυστραλίας στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπέρα.

Η πρόταση νόμου ψηφίστηκε σε λιγότερο από μια ώρα με την υποστήριξη και της αντιπολίτευσης.
«Κινηθήκαμε γρήγορα ώστε να διασφαλίσουμε πως ο χώρος που παραχωρεί η άδεια δεν θα εξελιχθεί σε χώρο μόνιμης διπλωματικής παρουσίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανίζι.

Η υπουργός πολεοδομίας Κλέρ Ο Νίλ, η οποία ήταν και η εισηγήτρια του νόμου-εξπρές που τερμάτισε τις φιλοδοξίες της ρωσικής πλευράς, τόνισε επίσης πως «ο νόμος ήταν απαραίτητος για την διασφάλιση των Εθνικών συμφερόντων της χώρας, κάτι από το οποίο εγώ και η κυβέρνηση μου δε θα αποκλίνουμε ποτέ».

Όπως εξήγησε η κυρία Ο Νίλ, η ψήφιση του νόμου δεν παρεμποδίζει σε τίποτε τη λειτουργία της Ρωσικής Πρεσβείας ως έχει σήμερα στην Αυστραλιανή Περιφέρεια Πρωτευούσης (ACT) με έδρα την Καμπέρα.

Ανταπόκριση – Αυστραλία: Αλέκος Μάρκελλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More