Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Βίκυ Φλέσσα στην ΕΡΤ Κέρκυρας για ελληνική γλώσσα, κλιματική αλλαγή και Ευρωεκλογές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 7 Φεβαρουαρίου, στο πνευματικό κέντρο της Ι. Μητρόπολης, η παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Βίκης Φλέσσα «Γιατί Ψυχανάλυση κ. Γιωσαφάτ».

Η κυρία Φλέσσα, φιλοξενήθηκε σήμερα στο σταθμό μας και μίλησε για τις εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει σήμερα Πέμπτη στην Ιόνιο Ακαδημία και το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο με αφορμή την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Η Γλώσσα μας, με μια μακραίωνη πορεία 40 αιώνων, αποτελεί την αρχαιότερη ομιλούσα στον κόσμο και οφείλουμε, όπως τονίζει, να κρατούμε άρρηκτους τους δεσμούς μαζί της. Στην πρωινή εκδήλωση, με τη συμμετοχή μαθητών, θα μιλήσουν επίσης ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλαβρίας Γιάννης Κορίνθιος πρωτεργάτης και εμπνευστής στη καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας εορτασμού Ελληνικής Γλώσσας και ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλης Λέτσιος.

Κλιματική αλλαγή

Η κυρία Φλέσσα, θα συντονίσει εκδήλωση – συζήτηση στις 19.30 της Παρασκευής στην Αναγνωστική Εταιρεία για το επίμαχο θέμα της κλιματικής αλλαγής που διοργανώνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας.
Θα μιλήσουν ο Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας και ο Κώστας Συνολάκης, Καθηγητής και Γραμματέας της Τάξης Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών.

Ευρωεκλογές

Η γνωστή δημοσιογράφος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει πρόσφατα δημοσιεύματα που την συμπεριλαμβάνουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ερχόμενες ευρωεκλογές, δήλωσε ότι αυτό θα αποτελέσει απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανέφερε ότι στις ευρωεκλογές ου 2019 την τίμησαν με την ψήφο τους 150.000 συμπολίτες μας. Σήμερα, θεωρεί ότι μπορεί να προσθέσει τις δυνάμεις της στην προσπάθεια ανάδειξης των ευρωπαϊκών πραγμάτων στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους, επισημαίνοντας το βάρος του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση τόσο του ευρωπαϊκού παρελθόντος όσο και του μέλλοντος της ενιαίας ευρωπαϊκής οικογένειας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More