Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η.Β: Αυξήθηκε η παιδική ανάγνωση βιβλίων κατά 25% την περασμένη χρονιά

Σύμφωνα με έκθεση, ο αριθμός των βιβλίων που διάβασαν τα παιδιά αυξήθηκε σχεδόν κατά ένα τέταρτο το 2022, καθώς το BookTok και άλλες τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενίσχυσαν το ενδιαφέρον των νέων για την ανάγνωση. 

Η έκθεση του 2023 What Kids Areing, η οποία αναφέρετε στην έρευνα σχετικά με το ενδιαφέρον για την ανάγνωση, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, διαπίστωσε ότι οι μαθητές διάβασαν 27.265.657 βιβλία το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, 24% περισσότερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η κοινότητα BookTok στο TikTok, βοήθησαν τα παιδιά να διαβάσουν περισσότερα βιβλία. 

Ο συγγραφέας του Wimpy Kid, Jeff Kinney και ο David Walliams είναι οι πιο δημοφιλείς συγγραφείς μεταξύ των μαθητών του δημοτικού σχολείου, ενώ στο γυμνάσιο, ο Kinney ήταν ο πιο δημοφιλής, επίσης ο Walliams και η JK Rowling. 

Ωστόσο, στην έκθεση υπογραμμίζετε ότι, ενώ η μέση δυσκολία του βιβλίου αυξανόταν καθώς οι μαθητές μεγάλωναν, αυτό ήταν δυσανάλογο με το ρυθμό με τον οποίο οι μαθητές θα έπρεπε να είχαν βελτιωθεί στην ανάγνωση. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μαθητές του γυμνάσιου εξακολουθούσαν να διαβάζουν βιβλία με περίπου το ίδιο επίπεδο δυσκολίας με τους μαθητές του λυκείου. 

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια μαθητές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, πραγματοποιήθηκε από την Renaissance και αναλύθηκε από τον καθηγητή Keith Topping του Πανεπιστημίου του Dundee. 

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More