Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η.Β: Η επικείμενη στέψη του Καρόλου πόλος έλξης τουριστών και πωλήσεων αναμνηστικών

Λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’, οι θαυμαστές της βρετανικής μοναρχίας κατευνάζουν την αγωνία τους ανάμεσα στα αναμνηστικά με την εικόνα του νέου μονάρχη ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία εδραίωσης και προσέγγισης με τους υπηκόους του.

Η αύξηση των τουριστών αναμένεται να ενθαρρύνει έναν κλάδο που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία.

«Για τη στέψη, έτσι τουλάχιστον όταν επιστρέψουμε στη Νότια Αφρική την Κυριακή, μπορούμε να τον δούμε και να πιούμε τσάι», λέει ένας Νοτιοαφρικανός τουρίστας.

«Τελευταία συνειδητοποίησα ότι δεν έρχονται μόνο τουρίστες, όπως και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί κοντά, στα γραφεία ή οι ίδιοι οι Λονδρέζοι έρχονται στο κατάστημα απλώς για να αγοράσουν πράγματα για τη στέψη», λέει ο διευθυντής ενός καταστήματος με σουβενίρ.

Ενώ φτάνει η μεγάλη μέρα, το βασιλικό ζεύγος κάνει περιοδεία στη χώρα. Αυτή την Τετάρτη ο Carlos και η Camila επισκέφτηκαν το Λίβερπουλ, όπου παρακολούθησαν την τελετή αδελφοποίησης της τοπικής βιβλιοθήκης με αυτή της Οδησσού, στην Ουκρανία. Ανέβηκαν επίσης στη σκηνή όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision σε δύο εβδομάδες.

Υπολογίζεται ότι η οργάνωση της στέψης θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από εκατόν δέκα εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η κήρυξη ως αργία στις 8 Μαΐου θα σημαίνει ημέρα απώλειας παραγωγικότητας.

Euronews, AP

Mετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More