Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Γάζα βομβαρδίζεται: 198 Παλαιστίνιοι νεκροί και 1.610 τραυματίες – Αγοράζει προμήθειες ο λαός εν αναμονή νέων συγκρούσεων

Αξιωματούχοι Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 198 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, αφού η Μέση Ανατολή είναι ένα «καζάνι που βράζει», με το Ισραήλ και τη Χαμάς να βρίσκονται για άλλη μια φορά σε πόλεμο.

Επίσης, 1.610 άτομα έχουν τραυματιστεί, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Το υπουργείο δεν παρείχε ανάλυση σχετικά με το πού σημειώθηκαν οι θάνατοι και εάν στους θανάτους περιλαμβάνονται μαχητές της Χαμάς ή πολίτες στη Γάζα. 

AP Photo/Fatima Shbair

Παράλληλα, σύμφωνα με το Al Jazeera, στη Γάζα, οι άνθρωποι έσπευσαν να αγοράσουν προμήθειες εν αναμονή των ημερών συγκρούσεων που έρχονται. Κάποιοι εκκένωσαν τα σπίτια τους και κατευθύνθηκαν προς καταφύγια.

In the last few hours, dozens of IDF fighter jets struck 17 military compounds and 4 operational command centers belonging to the Hamas terrorist organization in the Gaza Strip. pic.twitter.com/Hr7t9A2ajq

— Israeli Air Force (@IAFsite) October 7, 2023

Από την άλλη, το ισραηλινό δίκτυο N12 μετέδωσε ότι περίπου 50 ισραηλινοί όμηροι κρατούνται από ενόπλους της Χαμάς στο κιμπούτς Μπίρι κοντά στο σύνορο με τη Γάζα.

Νετανιάχου – «Είμαστε σε πόλεμο»

«Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος διέταξε τον στρατό να καθαρίσει τα ισραηλινά εδάφη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

אנחנו במלחמה. pic.twitter.com/XNM3l7fEQH

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 7, 2023

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More