Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Γλυφάδα της Ροδόπης

Τη δική της άμεση σύνδεση με την παραλιακή ζώνη διεκδικεί η Γλυφάδα. Ένας οικισμός της Ροδόπης που το καλοκαίρι βλέπει τον αριθμό των κατοίκων να αυξάνει στους εκατό (100) και το χειμώνα να μειώνεται στους τριάντα (30).

«Όπως όλα τα χωριά» δηλώνουν στο ertnews.gr οι εναπομείναντες κάτοικοι και παρατηρούν πως πρόκειται για συγχωριανούς τους που επιστρέφουν από την πόλη για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

«Μια οδική χάραξη θα εξασφάλιζε άμεση πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη της Γλυφάδας, σε μια παραλία δηλαδή 1,5 khm, η οποία είναι πιο γραφική και πιο όμορφη, από όλες τις άλλες της περιοχής με το δικό της φυσικό κολπίσκο» ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Δημήτρης Μπουρδούνης. Παράλληλα σημείωσε ότι η άδεια λειτουργίας ενός αναψυκτηρίου «κόλλησε», παρά τη δική του προσπάθεια και την επιθυμία των κατοίκων, έγκριση, που, όπως είπε, θα έδινε νέα πνοή στην περιοχή.

Θέμα προς επίλυση είναι και το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην υδροδότηση του οικισμού, λόγω χαμηλής πίεσης τα σπίτια που βρίσκονται σε ύψωμα δεν έχουν κανονική ροή. «Είμαστε στο περίμενε», δήλωσε ο κος Μπουρδούνης αναφερόμενος στις υποσχέσεις που έχει λάβει από τους υπευθύνους και για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο. «Λόγω της κίνησης των βαρέων οχημάτων η ασφαλτόστρωση κρίνεται αναγκαία», ανέφερε. Μην παραλείποντας να σημειώσει πως λείπει από τον οικισμό μια πλατεία και μια παιδική χαρά.

Παρά τα προβλήματα και την χαμηλή «όχληση» λόγω του μειωμένου αριθμού των κατοίκων, ο νεαρός σε ηλικία πρόεδρος δεν πτοείται «Εξελέγη πρόεδρος για να βοηθήσω να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των συγχωριανών μου», δήλωσε προσδοκώντας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι κάποια από τα ζητήματα να έχουν αντιμετωπιστεί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More