Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στις φυλακές Κορυδαλλού

Στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιούνται δράσεις και προγράμματα προκειμένου οι γυναίκες να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία μετά την αποφυλάκιση.

Η Μαρία Βυτινίδου, σχεδιάστρια μόδας – ιδρύτρια & διευθύνουσα Σύμβουλος του Athens Fashion Club Fashion, που συμμετέχει στην εκπαίδευση στο τομέα της επιχειρηματικότητας, των γυναικών που βρίσκονται στις φυλακές αναφέρει σχετικά:

«Αισθάνομαι χαρά με τις λίγες δυνάμεις που έχω που συνεισφέρω. Είναι δύσκολο για αυτές τις γυναίκες να μπορούν να ονειρεύονται. Είπα θα βοηθήσω από τη δική μου πλευρά, να παρέχω επιχειρηματική εκπαίδευση και αυτό κάνουμε εδώ και αρκετούς μήνες. Μιλάμε για το στήσιμο μίας επιχείρησης που να μπορέσουν στη συνέχεια όχι απλά να έχουν ένα μεροκάματο, αλλά ένα επιχειρηματικό όραμα. Θέλω αυτές οι γυναίκες να έχουν ισότιμη ευκαιρία μετά την αποφυλάκισή τους».

Η κ.Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, διευθύντρια των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, ανέφερε στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3:
«Αυτά τα προγράμματα που έχουμε εντάξει τελευταία, αφορούν ραπτική, περιποίηση άκρων, κομμωτική και μακιγιάζ. Ήταν προγράμματα που ζήτησαν οι ίδιες οι κρατούμενες να ενταχθούν. Φροντίζουμε να έχουμε προγράμματα που να καλύπτουν όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα. Καλύπτουμε δημιουργικά το χρόνο τους και έχουν έτσι κάτι να περιμένουν», όπως είπε μεταξύ άλλων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More