Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών προχωρά στην ίδρυση συνεταιριστικής επιχείρησης

Την απόφαση να προχωρήσει η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών-ΕΘΕΑΣ-στην ίδρυση μιας συνεταιριστικής επιχείρησης, η οποία θα διαχειρισθεί το αντικείμενο των εξαγωγών στις αγορές του εξωτερικού.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Χρήστος Γιαννακάκης, για πρώτη φορά, ξεκινάει η χώρα μας ένα τέτοιο εγχείρημα σε μια πιο οργανωμένη βάση, με τη συνδρομή  των μεγάλων Συνεταιριστικών οργανώσεων, της Τράπεζας Πειραιώς και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η προσπάθεια θα ξεκινήσει με καλάθια προϊόντων, που θα είναι τυποποιημένα και διαφόρων ποικιλιών και συνεχώς θα αυξάνονται οι ποσότητες και τα είδη των προϊόντων, τα οποία θα υπηρετούν τις προδιαγραφές ποιότητας και ποσότητας, που θέτουν οι αλυσίδες των διεθνών αγορών.Το εγχείρημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη η συνεταιριστική εταιρεία αυτή  θα μπορεί να βοηθήσει και στην προμήθεια με Ελληνικά προϊόντα με τις ίδιες προδιαγραφές και στις αλυσίδες των Ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More