Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας για την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) τιμά τη συμπλήρωση 49 χρόνων από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, που αποτέλεσε κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού.

“Η απριλιανή επταετής, φασιστική δικτατορία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμη προσπάθεια της αστικής τάξης να θωρακίσει την εξουσία της κατά του λαού. Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους όσους εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν στα μπουντρούμια της ΕΑΤ – ΕΣΑ, σε όλους όσους συνέβαλλαν με κάθε τρόπο στην πάλη του λαού ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6μ.μ., στη κεντρική πλατεία. Η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 5.30.μ.μ στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.

Σαράντα εννιά χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που τον καταδικάζει στη φτώχεια, στην ακρίβεια, που υψώνει ακόμη μεγαλύτερους φραγμούς στην πρόσβαση των λαϊκών οικογενειών στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση. Οξύνονται ακόμη περισσότερο οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, τροφοδοτώντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις κατά των λαών για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε όλη την υδρόγειο.

Η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα τρέμουν την οργανωμένη λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εμπλοκή της χώρας στους αμερικανονατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Εντείνουν την καταστολή απέναντι στο λαϊκό κίνημα προκειμένου να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις απαράδεκτες διώξεις σε νέους στρατευμένους, επειδή εξέφρασαν τις φιλειρηνικές τους απόψεις ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία” σημειώνεται στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More