Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη: Αεροπορικές επιδρομές με 600 στόχους στη Γάζα – Ηγετικά στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν και στη Δ. Όχθη

Σε εξακόσιες και πάνω ανέρχονται οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ με κύριο στόχο την πόλη της Γάζας, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Κώστας Καντούρης και ως ενδεικτικό ανέφερε ότι μόνο σε ένα πλήγμα σκοτώθηκαν 30 στελέχη της Χαμάς, σύμφωνα με ισραηλινό ανακοινωθέν. «Στρατεύματα σκότωσαν δεκάδες τρομοκράτες που είχαν κλειστεί σε κτίρια και σήραγγες και οι οποίοι προσπάθησαν να επιτεθούν, ενώ μαχητικό αεροσκάφος στοχοθέτησε κτίριο στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονταν περισσότεροι από 20 τρομοκράτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Παράληλα, φουντώνει και το μέτωπο της Δυτικής Όχθης, με «πεδίο μάχης» την πόλη Τζενίν, καθώς ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν τρία μέλη της Χαμάς, μεταξύ αυτών και στέλεχος.

Ενώ έχουν περιοριστεί σχετικά οι χερσαίες επιχειρήσεις, ενεργοποιείται όλο και περισσότερο το μέτωπο του βορρά, όπου από το απόγευμα της Κυριακής ηχούσε συναγερμός σε όλες σχεδόν τις μεθοριακές πόλεις του νότιου Ισραήλ καθώς η φιλο-ιρανική Χεζμπολά εξαπέλυε μπαράζ από ρουκέτες. Δύο σπίτια καταστράφηκαν στον οικισμό Γιατ Σιμονά της ισραηλινής μεθορίου, ενώ οι εκρήξεις ήταν συνεχείς, με αναχαίτιση ρουκετών από αντιαεροπορικά πυρά αλλά και ισραηλινά αντίποινα από αέρος.

Ισραηλινά πλήγματα κοντά σε νοσοκομείο-καταφύγιο για χιλιάδες αμάχους, επιθέσεις στη Δ. Όχθη – Ρουκέτες εκατέρωθεν στα σύνορα Λιβάνου, Συρίας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν δύο μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ που αποπειράθηκαν διείσδυση από τον νότιο Λίβανο.

In response to launches from Syria toward Israel earlier this Sunday, an IAF aircraft struck military infrastructure in Syrian territory. pic.twitter.com/Tbh06g7NiJ

— Israel Defense Forces (@IDF) October 29, 2023

Επλήγησαν και θέσεις του συριακού στρατού στα υψίπεδα του Γκολάν από όπου εξαπολύθηκαν ρουκέτες, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ συνεχίζονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

WATCH: The IDF continued its ground operations inside Gaza on Monday morning, destroying Hamas terrorist infrastructure across the Strip.

(CREDIT: @IDF ) Read more: https://t.co/W7WEgelv3a pic.twitter.com/4sR1yzo97o

— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) October 30, 2023

ΕΡΤ -Αποστολή: Κώστας Καντούρης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More