Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη: Προς την παράκτια ζώνη της Γάζας η ισραηλινή προέλαση – Και επικοινωνιακός πόλεμος για τους ομήρους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας και όπως μετέδωσε από την εμπόλεμη περιοχή η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, οι Ισραηλινοί προσπαθούν να περάσουν από το ανατολικό τμήμα της Γάζας στο δυτικό και να πάρουν τον έλεγχο της παράκτιας περιοχής της Λωρίδας. Ωστόσο, σύμφωνα με το Al Jazeera, βρίσκουν αντίσταση από τους από τη Χαμάς.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι έχει καταστρέψει και κάποια ισραηλινά άρματα, ενώ υποστήριξε ότι οι άμαχοι θέλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν στο νότο, αλλά πλέον δεν μπορούν.

Οι Ισραηλινοί έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία μίας στρατιώτη του Ισραήλ, η οποία απήχθη και σύμφωνα με ισραηλινές πηγές απελευθερώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης που έγινε μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Aπό το πολιτικό γραφείο της Χαμάς, ανακοινώθηκε ότι το βίντεο είναι αντιπερισπασμός από άλλο βίντεο που που είχε δημοσιεύσει η Χαμάς με τις τρεις ομήρους που φέρεται να κατηγορούν ως υπεύθυνο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Το βίντεο στο Ισραήλ έχει λογοκριθεί όπως επίσης από πολλά ξένα δίκτυα θεωρώντας ότι οι δηλώσεις της Ισραηλινής ομήρου αποσπάστηκαν σε καθεστώς ομηρίας και ότι δεν είναι δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλαπέκλεισε το ενδεχόμενο εκεχειρίας και κατάπαυσης του πυρός

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε παράλληλα ότι προχωρούν οι δυνάμεις με σταθερά βήματα στο έδαφος της Γάζας. ενώ δεν υπάρχουν νεότερα για τους ομήρους, πέρα από την τραγική κατάληξη χθες της ισραηλινο – γερμανίδας που ήταν στο φεστιβάλ που κατέληξε σε μακελειό της Χαμάς με 260 νεκρούς και η οποία αναγνωρίστηκε ως νεκρή από ένα τμήμα του κρανίου της.

Η αγωνία των συγγενών των ομήρων είναι μεγάλη, όπως και των Παλαιστινίων που έχουν εγκλωβιστεί, τόνισε η Ευτυχία Πενταράκη, η οποία μίλησε με πατέρα δύο παιδιών που δήλωσε ότι δεν θα φύγει με την οικογένειά του από τη Γάζα καθώς πηγαίνοντας στο νότο «κινδυνεύει περισσότερο, ενώ θα κοιμούνται στους δρόμους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησε με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε μία ανθρωπιστική βοήθεια έως και 100 φορτηγά την ημέρα να περνάνε από τη Ράφα μέσα στο έδαφος της Γάζας με τρόφιμα, φάρμακα και νερό. Όχι πάλι καύσιμα, όπως ανακοίνωσαν. Και πάντα οι Ισραηλινοί λένε ότι αν αυτή η βοήθεια φτάσει στα χέρια της Χαμάς, θα καταστραφεί και δεν θα την αφήσουν να φτάσει στα χέρια της Χαμάς,

Κλείνοντας η Ευτυχία Πενταράκη, ανέφερε ότι κορυφώνονται οι απώλειες ενώ υπενθύμισε τους 1.000.000 εκτοπισμένους, μεταξύ αυτών «χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται στο νότο και κοιμούνται στους δρόμους και σε τέντες και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και γι αυτούς». Κάποιοι προσπάθησαν να γυρίσουν πίσω στα σπίτια.

ΕΡΤ -Αποστολή: Ευτυχία Πενταράκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More