Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στην πόλη Ναχαρίγια (βόρεια σύνορα): Συνεχείς εχθροπραξίες μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ – Νέο μέτωπο με Συρία

Κλιμακώνεται η ένταση και στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο. Όπως μετέδωσε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Γιώργο Κουβαρά ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην πόλη Ναχαρίγια, Κώστας Καντούρης, από το συγκεκριμένο σημείο είναι περιορισμένη η πρόσβαση στους διερχόμενους – όλοι τους, σχετικοί με τον στρατό.

Εν μέσω των στρατιωτικών επιχειρήσεων, εξελίσσονται εδώ και αρκετά 24ωρα εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των μαχητών της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Κοντά στις 18:00 της Τετάρτης ακούγονταν εκρήξεις. Πρόκειται για συγκρούσεις μεταξύ των ομάδων των δύο πλευρών, ενώ νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες από την άλλη πλευρά των συνόρων, κοντά στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου και Ισραήλ – Συρίας.

Το μεγάλο πρόβλημα που αναδεικνύεται πλέον, ωστόσο, δεν ακούει στο όνομα Συρία, μετέδωσε ο Κώστας Καντούρης. Μετά από την χθεσινοβραδινή επίθεση με ρουκέτες, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, που έγινε από την πλευρά των συριακών από την πλευρά της Συρίας, η επίθεση αυτή απαντήθηκε από τους Ισραηλινούς, όπως ανακοινώθηκε, με αεροπορική επιδρομή. Επλήγησαν στόχοι σε αποθήκες του στρατού αλλά και σε εκτοξευτήρες όλμων, με συνέπεια, όπως ανακοίνωσε ο συριακός στρατός, να χάσουν τη ζωή τους 11 άτομα.

Σε διπλωματικό επίπεδο, χαρακτηριστική του κλίματος είναι η επίσκεψη που έκανε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου στα σύνορα με το Ισραήλ, στο νότιο Λίβανο.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου συναντήθηκε με στελέχη, με στρατιωτικούς του Λιβάνου και με στελέχη του ΟΗΕ που βρίσκονται στα σύνορα, γιατί γίνεται μια προσπάθεια και από εκεί, ώστε να περιοριστεί η κρίση μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραηλινών.

Αποστολή ΕΡΤ: Κώστας Καντούρης | Κάμερα: Γιάννης Παρίσης | Ήχος: Γιάννης Παπαχρήστος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More