Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στη Ισραήλ: Εν αναμονή της χερσαίας εισβολής – «Όλα είναι ρευστά σε αυτή τη σκακιέρα του πολέμου»

Για μια πόλη που είναι είναι ένα σμάρι πολιτισμών έκανε λόγο ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στη Χάιφα, Κώστας Καντούρης. Όπως είπε οι μισοί κάτοικοι και λίγο παραπάνω είναι Εβραίοι και οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι, ενώ υπάρχουν και κάποιοι ορθόδοξοι χριστιανοί. O δημοσιογράφος ανέφερε ότι το κλίμα είναι δύσκολο. «Μιλήσαμε στην αραβική γειτονιά με κάποιους κατοίκους, οι οποίοι είναι πράγματι πολύ κουμπωμένο και ανησυχούν μήπως αυτό που συμβαίνει νοτιότερα ή και βορειότερα από αυτούς επεκταθεί και στη δική τους πόλη. Μέχρι τώρα ζούμε ειρηνικά, όπως είπαν. Βέβαια, ο καθένας έχει τις απόψεις του για τις επιθέσεις των άλλων, τις οποίες όμως αποφεύγει να να πει δημόσια λόγω της έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση και λόγω της εξέλιξης του πολέμου».

Συμπλήρωσε ότι πριν λίγα λεπτά ήχησαν πάλι οι σειρήνες, στο νότιο Ισραήλ, στο ύψος της περιοχής της Γάζας. Σε περιοχές όπως η Ζιμράτ, Σαάντ, Κούμα και Ναχάλ καλούνται όσοι κάτοικοι έχουν παραμείνει να μπουν στα καταφύγια, καθώς υπάρχει προειδοποίηση για ρουκέτες που προέρχονται από το Ισραήλ.

Κατά τα άλλα, η ελπίδα που υπήρχε χθες, μετά την απελευθέρωση των δύο ομήρων για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κλίμα ή να ανοίξουν κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας προκειμένου να απελευθερωθούν και άλλοι όμηροι και να μην γίνει η χερσαία επίθεση που ετοιμάζει εδώ και μέρες το Ισραήλ, δεν φαίνεται να επαληθεύεται. Ωστόσο, βέβαια, στο παρασκήνιο γίνονται πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις για να αποφευχθεί μια τέτοια κίνηση. Όλα είναι ρευστά σε αυτή τη σκακιέρα του πολέμου που είναι σε εξέλιξη εδώ στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο το Ισραήλ.

Αποστολή: Κώστας Καντούρης, Κάμερα: Γιάννης Παρίσης, Ήχος: Γιάννης Παπαχρήστος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More