Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στο Ισραήλ: Τεταμένο το κλίμα στο Τελ Αβίβ – Οι ιστορίες πολιτών που συγκλονίζουν

Επτά συναγερμοί ήχησαν τη νύχτα στο Ισραήλ, μερικά χιλιόμετρα πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου πάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει τις επόμενες ώρες, γιατί η Χαμάς απειλεί ότι θα εκτελεί δημόσια τους ομήρους κάθε φορά που το Ισραήλ θα χτυπά απροειδοποίητα αμάχους στη Γάζα.

Η ΕΡΤ και η Ευτυχία Πενταράκη βρίσκονται στο Τελ Αβίβ μεταφέροντας τις εξελίξεις, μετά και το χτύπημα, το περασμένο Σάββατο, σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης. Το κλίμα είναι τόσο τεταμένο που ένας άνθρωπος στον δρόμο ανυποψίαστος μπορεί σε κάποιον να προκαλέσει την οργή κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που η πόλη δέχεται τέτοια επίθεση.

Παράλληλα, κορυφώνεται η αγωνία όσων αναζητούν τους δικούς τους. Ψάχνουν στα βίντεο, ψάχνουν μήπως βρουν κάποιον νεκρό και είναι δικός τους άνθρωπος. Είναι οι σκηνές και οι στιγμές πολύ δύσκολες, αναφέρει η Ευτυχία Πενταράκη.

Όσον αφορά στις μικρές ιστορίες που έχουν την αξία τους, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ περιέγραψε: Ένας ποδηλάτης ήταν κάπου με το ποδήλατό του. Κρύφτηκε όταν άκουσε ότι κάτι γίνεται και άκουσε πυροβολισμούς σε κοντινή απόσταση και πήγε και βρήκε τον πατέρα νεκρό με τη φίλη του και τα δύο τετράχρονα παιδιά του ζωντανά δίπλα στα πτώματα. Πήρε τα παιδιά, έμεινε μαζί τους για ώρες όσο συνεχίζονταν οι πυροβολισμοί και προσπάθησε να κάνει τα παιδιά να μην κλαίνε. Τα πήρε όταν ένιωσε ότι απομακρύνθηκε η φασαρία. Τα έβγαλε από ένα παράθυρο, τα πήγε σε ασφαλές σημείο και ειδοποίησαν οι αρχές τη μητέρα τους και πήγε και τα πήρει.

Ένας γνωστός μου μού είπε χθες το βράδυ ότι εάν χτυπήσουν από τον Βορρά, πηγαίνετε αμέσως στα καταφύγια. Και του λέω χαρακτηριστικά “γιατί ακόμα και στο Τελ Αβίβ;”, υποτιμώντας λίγο έτσι αυτό που μου είπε χθες και μου λέει “στο Τελ Αβίβ δεν έχουν τις ρουκέτες που έχουν στη Γάζα, έχουν πυραύλους, θα πάτε αμέσως στο καταφύγιο. Είμαστε, μου λέει σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού. Αυτό δίνει λίγο το κλίμα” αποκάλυψε..

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More