Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Διαρκές σφυροκόπημα με 16 επιθέσεις – Έκτακτες διακοπές ρεύματος και πρόωρη έναρξη της περιόδου θέρμανσης

Στρατιωτικό νόμο κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν στις τέσσερις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας, ανάμεσά στις οποίες βρίσκεται και η Χερσώνα, που η Μόσχα ζητεί να εκκενωθεί άμεσα. Ο νέος διοικητής της Ρωσίας στην Ουκρανία δήλωσε ότι πρέπει να αποχωρήσουν οι Ρώσοι άμαχοι αλλά και οι στρατιωτικοί από την περιοχή. Όλα δείχνουν ότι επίκειται σφοδρή σύγκρουση, ενώ πλανάται ακόμη και η απειλή πυρηνικής επίθεσης από τη Μόσχα.

Κίεβο: Πολλές επιθέσεις μέσα σε λίγες ώρες

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Κίεβο, Ευτυχία Πενταράκη η ατμόσφαιρα είναι «εκρηκτική», αφού ήχησαν σήμερα οι σειρήνες του πολέμου αρκετές φορές. Το μεσημέρι, μέσα σε λίγες ώρες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα 16 επιθέσεις εναντίον της κεντρικής Ουκρανίας, οι 14 από τις οποίες αναχαιτίστηκαν. Καταστράφηκαν 2 πύραυλοι κρουζ και 10 drones, τα οποία είχαν ως στόχο οι Ρώσοι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των πυραύλων έπληξε έναν ακόμα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο σύμβουλος του Υπουργού Ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε εκτάκτως απόψε το βράδυ (19/10) ότι τις βραδινές ώρες αλλά και αύριο θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες διακοπές ρεύματος, καθώς αύριο είναι η πρώτη μέρα του χειμώνα, αφού η θερμοκρασία στο Κίεβο θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, την Πέμπτη θα ξεκινήσει εκτάκτως η περίοδος θέρμανσης, η οποία πρόκειται για τηλεθέρμανση. Η ανταποκρίτρια εξήγησε με σαφήνεια ότι με στόχο να μην υπερφορτωθεί το δίκτυο, μέσω ενός κεντρικού αγωγού πρόκειται να διοχετεύεται ζεστό νερό, το οποίο θα κατευθύνεται προς κάθε κτίριο της χώρας. Επομένως, θα επιχειρήσουν να ζεσταίνονται μέσω ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού Υπουργού Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα, το 40% των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές κι είναι εκτός λειτουργίας.

Όλοι όσοι έμειναν στο Κίεβο δεν εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν, όπως ενημέρωσαν την πρεσβεία, η οποία επικοινώνησε με κάθε έναν ξεχωριστά. Η οδηγία από την πρεσβεία ήταν σαφής: όχι μόνο όσοι βρίσκονται εκεί να μην μετακινηθούν αλλά και να μην επιστρέψει κανείς στη χώρα, καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή.

Ανταπόκριση – Κίεβο: Ευτυχία Πενταράκη | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More