Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Κρίσιμες υποδομές έπληξαν τα drone καμικάζι – Κρατήρας από βόμβα δίπλα σε παιδική χαρά

Κρίσιμες υποδομές στο Κίεβο έπληξαν τα drones – καμικάζι ενώ στο στόχαστρο του ρωσικού σφυροκοπήματος βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο το Μικολάιβ. Τεράστιος κρατήρας δημιουργήθηκε στην καρδιά του Κιέβου δίπλα ακριβώς από παιδική χαρά, που ευτυχώς την ώρα που έγινε το χτύπημα ήταν άδεια. Από το σημείο μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη

Όπως ενημερώνει από την περασμένη Δευτέρα έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ επιθέσεων, με καθημερινούς βομβαρδισμούς των Ρώσων. Από τη βόμβα που έπεσε δίπλα στην παιδική χαρά οι περίοικοι ξύπνησαν τη Δευτέρα το πρωί από την τρομερή έκρηξη, που άφησε και τον τεράστιο κρατήρα πίσω της. Ένας παράμοιος κρατήρας σχηματίστηκε ύστερα από χτύπημα ων Ρώσων και δίπλα στο χώρο του Πανεπιστημίου του Κιέβου, με τραγικό απολογισμό δέκα ανυποψίαστους πολίτες.

Όπως επισημαίνει η Ευτυχία Πενταράκη, «προσπαθεί η πόλη που δοκιμάστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα να επανέλθει στους ρυθμούς της, αλλά υπάρχει ένα μούδιασμα»

Μεταφέροντας το κλίμα από το Κίεβο σε αυτή την δεύτερη αποστολή της στο Κίεβο η απεσταλμένη της ΕΡΤ σημειώνει: Έως πριν από τις τελευταίες επιθέσεις των Ρώσων, οι Ουκρανοί ζούσαν με τον πόλεμο. Είχε μπει στην καθημερινότητά τους. Τώρα ξαφνικά τα τυφλά χτυπήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας τους κάνουν εξαιρετικά άνήσυχους.

Όπως ενημερώνει σήμερα το πρωί 13/10 drone-καμικάζι έπληξαν τα προάστια του Κιέβου, αλλά οι αρχές δεν δίνουν περισσότερες πληροφορίες γιατί πρόκειται για στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Επίθεση έγινε και στο Μικολάιβ με δύο νεκρούς. Ένα παιδί 8 ετών απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια, ενώ συνεχίζεται το έργο των σωστικών συνεργείων καθώς υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι στα ερείπια πολυκατοικίας.

Αποστολή στο Κίεβο: Ευτυχία Πενταράκη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More