Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Οι Ουκρανοί πέρα από τον πόλεμο αντιμετωπίζουν και την ενεργειακή κρίση – Εντολή για απόλυτη συσκότιση

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη, στο Κίεβο, σήμερα είναι η μέρα του Υπερασπιστή της Ουκρανίας – η πιο σημαντική μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας- και υπάρχει ένας φόβος ότι αυτή τη συμβολική μέρα θα επιλέξουν οι Ρώσοι να χτυπήσουν εκ νέου την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και άλλες πόλεις. Για τον λόγο αυτό ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε χθες μήνυμα στους κατοίκους σήμερα να μην αγνοήσουν τις σειρήνες και να σπεύσουν στα καταφύγια. Από το πρωί έχουν αναχαιτιστεί 8 drones στα νότια και τα ανατολικά.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια, οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν, τουλάχιστον έως αυτή την ώρα, αφού δεν προκλήθηκε κανένα χτύπημα.

Μία ακόμη νύχτα βρήκε το Κίεβο σκοτεινό, αφού μετά τις πυραυλικές επιθέσεις της Δευτέρας έιχαν στόχο τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση του ρεύματος. Πέραν τούτου, αξίζει να αναφερθεί ότι περιστασιακά γίνονται διακοπές ρεύματος, όχι μόνο εξαιτίας των ζημιών που έφεραν οι επιθέσεις αλλά και εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Στην πλατεία της Ανεξαρτησίας, όπου στάθηκε η δημοσιογράφος, πάντοτε αναγραφόταν και φωτιζόταν το χαρακτηριστικό «Ι love Ukraine», ακόμη και εν μέσω βομβαρδισμών, ενώ σήμερα επικρατεί απόλυτη συσκότιση. Ακόμη, εντύπωση προκαλούν τα σημαιάκια που βρίσκονται στην εν λόγω πλατεία, τα οποία φέρουν ονόματα νεκρών Ουκρανών από την άνιση μάχη με τους Ρώσους. Aντί για λουλούδια στα παρτέρια, τα σημαιάκια αυτά αναγράφουν τα ονόματα των θυμάτων.

Ανταπόκριση – Κίεβο: Ευτυχία Πενταράκη, Κάμερα: Τέλης Μεταξάς, Ήχος: Γιάννης Παπαχρήστος  | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More