Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΙFAB ετοιμάζει να εισάγει μπλε κάρτες για κακή συμπεριφορά παικτών από την επόμενη σεζόν στην Αγγλία

Οι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να δέχονται μπλε κάρτες και να στέλνονται εκτός αγώνα για διαφωνίες και κυνικά φάουλ, σύμφωνα με τα σχέδια που θα παρουσιάσει το όργανο που αποφασίζει για τους νόμους του παιχνιδιού.

Παράλληλα με τις τρέχουσες κίτρινες και κόκκινες κάρτες, η μπλε κάρτα θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση ενός παίκτη από τον αγωνιστικό χώρο για 10 λεπτά. Με κίνδυνο να “θολώσει η παλέτα”, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανάμειξης των χρωμάτων. Εάν ένας παίκτης επιστρέψει από την αποβολή και λάβει άλλη μπλε κάρτα, θα του επιδεικνύεται επίσης κόκκινη κάρτα και θα αποβάλλεται οριστικά από το παιχνίδι. Ο συνδυασμός μιας μπλε και μιας κίτρινης, εν τω μεταξύ, θα είναι επίσης κόκκινη.

Οι συστάσεις πρόκειται να γίνουν από το Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Ifab) την Παρασκευή πριν από τις δοκιμές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η καινοτομία αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας των υπευθύνων σε όλο το διεθνές ποδόσφαιρο να βελτιώσουν τη “συμπεριφορά των συμμετεχόντων” στο παιχνίδι, μετά την αύξηση των διαπληκτισμών στο γήπεδο. Υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι μια τέτοια συμπεριφορά διαχέεται στη συμπεριφορά των θεατών και στα επεισόδια στον αθλητισμό βάσης με πραγματικές συνέπειες για τους παίκτες και τους διαιτητές.

Αυστηρότεροι κανόνες που εμποδίζουν τους παίκτες να αντιπαρατίθενται με έναν διαιτητή και αυξημένες οικονομικές κυρώσεις για όσους τους παραβιάζουν, θεσπίστηκαν σε όλο το αγγλικό ποδόσφαιρο στην αρχή της φετινής σεζόν.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει το Κύπελλο Αγγλίας ως μέρος της διαδικασίας δοκιμών, πράγμα που σημαίνει ότι ένας δυσαρεστημένος πολυεκατομμυριούχος θα μπορούσε να δει την μπλε κάρτα σε διάστημα μόλις 12 μηνών.

Ωστόσο, οι δοκιμές δεν έχουν εγκριθεί για τις διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν “αμαρτωλοί κάδοι” στην Premier League, ενώ οι προτάσεις δεν έχουν βρει υποστήριξη από την Uefa, η οποία δεν σχεδιάζει να εφαρμόσει “αμαρτωλούς κάδους” ούτε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών του φετινού καλοκαιριού ούτε στο Champions League.

Ο Τσέφεριν, πρόεδρος της UEFA, έχει χαρακτηρίσει τα “αμαρτωλά δοχεία” ως “το θάνατο του ποδοσφαίρου” και δεν ήταν ο μόνος που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. Ήδη σημαδεμένη από την προβληματική εισαγωγή της τεχνολογίας της βιντεοσυνδιαιτησίας, εξέχουσες προσωπικότητες μέσα στο παιχνίδι ήταν χλευαστικές.

Πηγή: The Guardian
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More