Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Καβάλα στην εποχή της κρουαζιέρας

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική περίοδος για την Καβάλα που σήμερα υποδέχθηκε στο λιμάνι της το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Κρητικού καταγράφει το χαμόγελο των αρμοδίων που βλέπουν τις προσπάθειές τους να ευοδώνονται.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έδεσε είναι το «Celebrity Infinity» αναφέρει ο Παναγιώτης Αγγελίδης, αντιδήμαρχος ανάπτυξης και τουρισμού. «Σήμερα εγκαινιάζεται η τουριστική περίοδος και οι επιβεβαιωμένες αφίξεις έως το τέλος Οκτωβρίου είναι τριάντα».

Με την συνδρομή του ΟΛΚ και όλων των φορέων, και των επιμελητηρίων πέτυχε η προσπάθεια να αναδειχθεί η Καβάλα ως τόπος τουρισμού με πολλές θεματικές, σημειώνει ο κ. Αγγελίδης.

Τα προηγούμενα χρόνια στο λιμάνι οι αφίξεις δεν ξεπερνούσαν τις τέσσερις – πέντε σε μια σεζόν, αλλά σε μικρό διάστημα αυτές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.  

Υπάρχει πλήθος τουριστικών επιλογών με επισκέπτες από γειτονικές χώρες, ή αεροπορικές αφίξεις, αλλά η κρουαζιέρα ανεδείχθη σε κορυφαίο τουριστικό οικονομικό πόρο για την πόλη. «Το οικονομικό όφελος στην περιοχή δεν είναι καταμετρημένο, πέρα από το πόσο κατά μέσο όρο δαπανά κάθε τουρίστας την ημέρα, αλλά το γενικότερο όφελος είναι μεγάλο».  

Από το πρωί έως το απόγευμα που αναχωρεί το πλοίο εντός της πόλεως, όσο και στους κοντινούς προορισμούς για εκείνους που επιλέξουν μια εκδρομή, είναι σημαντικό το πόσα χρήματα αφήνουν στα καταστήματα.

Γερμανοί, Άγγλοι και Αμερικανοί είναι η πλειονότης των περίπου 2.000 επιβατών του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου, πολλοί εκ των οποίων δεν επιλέγουν τις εκδρομές που συνήθως προγραμματίζονται από τους τουριστικούς πράκτορες, και επισκέπτονται την πόλη, για αγορές, φαγητό και καφέ, αναζωογονώντας την οικονομία της πόλεως. 

Κάθε χρόνο και καλύτερα για τους κατοίκους, που αισιοδοξούν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ελπίζουν ότι η Καβάλα θα μπεί υψηλά στους τουριστικούς οδηγούς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More