Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η καλύτερη τουριστική περίοδος της τελευταίας δεκαετίας η φετινή για το δήμο Αβδήρων

Η καλύτερη τουριστική περίοδος από το 2014 ήταν η φετινή για το Δήμο Αβδήρων. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο www.ertnews.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτηρίδης και σημείωσε ότι ο στόχος που τίθεται για το επόμενο καλοκαίρι είναι να λειτουργήσει το κάμπινγκ στο Μυρωδάτο, καθώς ολοκληρώνονται ήδη οι πρώτες μελέτες και βγαίνει σε δημοπρασία το έργο.

«Είναι η καλύτερη περίοδος στα χρόνια που είμαι εγώ δήμαρχος, από το 2014 και μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι τη διαφορά φέτος έκανε το έγκαιρο άνοιγμα στην δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. «Με την ολοκλήρωση των έργων στον οδικό άξονα η ώθηση που θα δοθεί στην περιοχή θα είναι μεγάλη» προέβλεψε τονίζοντας τη σημαντικότητα του έργου για το σύνολο της ΠΕ Ξάνθης.
Ήδη μια μικρή πρόγευση πήραν τη φετινή χρονιά ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών καταλυμάτων κι επιχειρήσεων εστίασης κι αναψυχής φέτος, καθώς από τον Ιούνιο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, παρουσιάζουν πληρότητα 100%. Οι Ρούμανοι και οι Βουλγάροι άδραξαν την ευκαιρία των καλών καιρικών συνθηκών και έκαναν την παραλιακή ζώνη της Ξάνθης καλοκαιρινό τους «στέκι». Ακόμη και τις πρώτες μέρες του Φθινοπώρου οι παραλίες είναι «γεμάτες» με ξένους.

Όσον αφορά στη στροφή αγοράς κατοικιών που άρχισε να σημειώνεται από πέρσι με ιδιαίτερη ένταση αυτή συνεχίστηκε και το φετινό καλοκαίρι.Γη, νεόδμητα κτίρια και παλιές κατοικίες σε οικισμούς της περιοχής ήταν και φέτος στο «στόχαστρο» των βαλκάνιων αγοραστών. Γι αυτό το λόγο, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, συνεχίζεται ο σχεδιασμός και οι εκπονήσεις μελετών για την ένταξη κι άλλων περιοχών εντός σχεδίου πόλεως.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More