Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα

Με Μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το υπερφυές θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού, αλλά και η Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα, ξεκινώντας με τον τρόπο αυτό τη σειρά των θρησκευτικών τελετών και ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων για το Κερκυραϊκό Πάσχα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο ιερό προσκύνημα του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε και το μυστήριο της ιεροσύνης, εις τον πρωτοδιάκονον π. Ζαχαρία, καταγόμενον εκ Κιέβου της Ουκρανίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος σε ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος, της απαλλαγής της νήσου από την πανώλη. Φέτος λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών, παρά το πλήθος των πιστών που είχε συγκεντρωθεί, η λιτανεία περιορίστηκε εντός του ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε ευχές στον κλήρο και τον λαό για την μεγάλη εορτή της εισόδου του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ, αλλά και της εισόδου του Άγίου Σπυρίδωνος στην ζωή των Κερκυραίων, τονίζοντας δύο συμβουλές: “Πρώτον ότι ο λαός υπεδέχθη τον Ιησούν στα Ιεροσόλυμα, συναισθηματικά και όχι καρδιακά. Εάν θέλουμε να είμαστε ακριβείς στην ζωή μας την πνευματική, πρέπει το συναίσθημα να υποχωρεί μπροστά στην βαθιά πίστη, τόσο εις τον ερχόμενο Κύριο μας, όσο και εις τον άγιο και προστάτην του τόπου μας. Δεύτερον, ότι ο λαός όταν ο Κύριος μας εδάκρυσε μπροστά στον θάνατο του Λαζάρου, είδε πως εφίλει αυτόν. Η φιλία με τον Θεό συμφέρει, παρά η φιλία με τους έχοντας εξουσίαν πρόσκαιρον ή με τους επιφανείς και δυνατούς του παρόντος αιώνος. Διότι η φιλία με τον αληθινό Θεό μας ελευθερώνει πνευματικά, ενώ η πρόσκαιρος φιλία της καθημερινότητας μας υποδουλώνει, χωρίς να το αντιληφθούμε. Ας προχωρήσουμε λοιπόν και ας γίνουμε φίλοι του Ιησού και φίλοι των Αγίων στη ζωή μας”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More