Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορεί τον Κλοπ για ξενοφοβικά σχόλια

Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγόρησε τον προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ για «οριακή ξενοφοβία» για τα σχόλια που έκανε την Παρασκευή σχετικά με τις δαπάνες τους.

Η οργή της Σίτι είναι μεγάλη καθώς πιστεύει ότι οι δηλώσεις του Γερμανού προκάλεσαν «ανεύθυνα» εντάσεις πριν από τη σύγκρουση της Κυριακής στο Άνφιλντ, αφού ξέσπασε ένταση στις εξέδρες.
Η Λίβερπουλ φαίνεται ότι είναι έξαλλη με την κατηγορία εναντίον του προπονητή της και η Sportsmail επικοινώνησε με τον σύλλογο για δηλώσεις.

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι είναι ένας αγώνας που ιστορικά υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα και οξύνθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Κλοπ την Παρασκευή.

«Υπάρχουν τρεις σύλλογοι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν οικονομικά», είπε ο Κλοπ.

Ο Κλοπ αναφερόταν στη Σίτι, την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, οι οποίες υποστηρίζουν όλες τις χώρες του Κόλπου. Είναι μια παρατήρηση που έχει πυροδοτήσει καυγά μεταξύ των δύο συλλόγων.

Σε γενικές γραμμές, ο Κλοπ επαίνεσε τη Σίτι, χαρακτηρίζοντάς την ως την «καλύτερη» ομάδα στον κόσμο και τον Γκουαρδιόλα ως τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο.
Όμως ο αγώνας της Κυριακής στιγματίστηκε από μια σειρά επεισοδίων εκτός γηπέδου με εντάσεις μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι έχασε ένα γκολ με τον Φιλ Φόντεν, ο κόουτς της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, βρέθηκε στο στόχαστρο από την εξέδρα με τρία κέρματα!

Μέλη της αποστολής της Σίτι είχε ισχυριστεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης της περασμένης σεζόν ότι τους έφτυσαν οι οπαδοί που κάθονταν πίσω από την θέσεις των φιλοξενούμενων. Μια έρευνα που ακολούθησε δεν βρήκε στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, ανέφεραν οι Times.

Η Λίβερπουλ έχει δεσμευτεί να μελετήσει το βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και θα εκδώσει ισόβια αποκλεισμούς σε όποιον οπαδό διαπιστωθεί ότι πέταξε κέρματα στον Γκουαρδιόλα.
«Την επόμενη φορά θα το κάνουν καλύτερα», είπε ο Γκουαρδιόλα όταν ρωτήθηκε για τη ρίψη νομισμάτων. «Προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν».

Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ συνεργάζεται τώρα με τη Σίτι σχετικά με τους ισχυρισμούς περί ρίψης νομισμάτων στον Γκουαρδιόλα και πρόκλησης ζημιάς στο παρμπρίζ του προπονητή.

Η αστυνομία λέει ότι δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό, αλλά βρίσκεται σε επαφή με τους δύο συλλόγους «για να κατανοήσουν ορισμένα περιστατικά που έχουν αναφερθεί».

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι συνεργαζόμαστε στενά με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι για να κατανοήσουμε έναν αριθμό αναφερόμενων περιστατικών που έλαβαν χώρα στον αγώνα στο Άνφιλντ χθες, Κυριακή 16 Οκτωβρίου», ανέφερε μια δήλωση της αστυνομίας του Μέρσεϊσαϊντ.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι είχε σημειωθεί προσβλητική και άτακτη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του αγώνα Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών για ρίψη νομισμάτων και υβριστικού γκράφιτι στο εκτός έδρας τμήμα του γηπέδου.

«Έχουμε επίσης ενημερωθεί για τον ισχυρισμό ότι ένας προπονητής της ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι υπέστη ζημιά.
«Ωστόσο, κανένα περιστατικό δεν έχει αναφερθεί σε εμάς ή ότι πέταξαν αντικείμενα στα πούλμαν και τώρα συνεργαζόμαστε με το MCFC για να διαπιστώσουμε τις συνθήκες του τι συνέβη και τον ισχυρισμό ότι προκλήθηκε ζημιά. Τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή και εργαζόμαστε και με τους δύο συλλόγους για να εντοπίσουμε και να παραδώσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης οποιονδήποτε κρίνεται υπεύθυνος για τη διάπραξη προσβλητικής και άτακτης συμπεριφοράς».

Οι εντάσεις συνεχίστηκαν με άσχημα συνθήματα να ακούγονται ξεκάθαρα σε σχέση με τις τραγωδίες στο Heysel και στο Hillsborough.
Η Σίτι καταδίκασε τόσο τα συνθήματα, τα οποία έγιναν δεκτά με αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των γηπεδούχων, όσο και τα υβριστικά γκράφιτι στον εξωτερικό χώρο, ενώ η Λίβερπουλ εξέδωσε την εξής δήλωση: «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που ακούμε άθλιες φωνές που σχετίζονται με τραγωδίες στα ποδοσφαιρικά γήπεδα από οπαδούς άλλων ομάδων κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα στο Άνφιλντ», δήλωσε η Λίβερπουλ.

«Η εξέδρα στο τμήμα των εκτός έδρας βανδαλίστηκε με γκράφιτι παρόμοιας φύσης. «Γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που έχει μια τέτοια συμπεριφορά στις οικογένειες, στους επιζώντες και σε όλους όσους σχετίζονται με τέτοιες καταστροφές.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές και θα συνεργαστούμε επίσης με τη Μάντσεστερ Σίτι για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα άθλια συνθήματα θα εξαλειφθούν εντελώς από το ποδόσφαιρο».

Μετά τον αγώνα, η City ισχυρίζεται επίσης ότι το λεωφορείο της ομάδας τους χτυπήθηκε από ένα αντικείμενο καθώς έφευγαν από το Anfield.
Είναι ένα παιχνίδι που έχει ιστορικό βίαιων περιστατικών και ισχυρισμούς ότι ένα βεγγαλικό έπληξε το λεωφορείο της Σίτι καθώς έφευγε από την Άνφιλντ Ρόουντ, ενώ είναι η τρίτη φορά που ο φιλοξενούμενος προπονητής γίνεται στόχος της εξέδρας.

Το 2018 πριν από μια σύγκρουση για το Champions League, ο προπονητής της Σίτι δέχθηκε επίθεση και πριν από αυτό λέγεται ότι είχαν πεταχτεί «μπουκάλια και πέτρες» στο λεωφορείο της ομάδας μετά από μια ήττα τον Απρίλιο του 2014.
Ο Κλοπ αποβλήθηκε από τον διαιτητή Άντονι Τέιλορ στο 86ο λεπτό καθώς η ένταση συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, τον οποίο η Λίβερπουλ κέρδισε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Μετά τη σκληρή αναμέτρηση, η Σίτι παραμένει δεύτερη, αλλά μειώνει την διαφορά της σε σχέση με την Άρσεναλ που είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ η ομάδα του Κλοπ ανέβηκε πάνω από τη μέση της βαθμολογίας της Premier League.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More