Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Νάξος στις κορυφαίες θέσεις παγκόσμια για βιώσιμο ταξίδι το 2023

Ως ένας προορισμός με πολλές επιλογές, αναφέρεται η Νάξος από την εφημερίδα Herald, καθιστώντας το νησί μοναδικό, από άποψη ιστορίας, πολιτισμού και γαστρονομίας.

«Εάν η λίστα του ταξιδιωτικού σας πακέτου περιλαμβάνει σημεία όπως το πάρκο  Serengetti ή η Μύκονος, αξίζει να αναθεωρήσετε τα σχέδιά σας σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό Intrepid Travel».

Έτσι, ξεκινά το άρθρο της Sarah Pollok στην κορυφαία εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό, τα μεγάλα ταξίδια συνοδεύονται από μεγάλη ευθύνη και πολλοί ταξιδιώτες εκφράζουν την επιθυμία να ταξιδεύουν πιο βιώσιμα.

Βιώσιμες διακοπές σημαίνει να επισκεφτείς έναν τόπο όχι μόνο για τις παραλίες ή την νυχτερινή ζωή, αλλά να δείς π.χ. διάφορες παραγωγικές μονάδες, όπως κτηνοτροφικές, ποτοποιία, παρασκευαστήρια, τροφίμων, εξηγεί ο Δημήτρης Λιανός, δήμαρχος Νάξου – Μικρών Κυκλάδων.

Η Νάξος προσφέρεται ως τέτοιος προορισμός, καθώς ο επισκέπτης μέσα σε 20- 30 λεπτά της ώρας μπορεί να βρεθεί από μια κορυφή σε μια παραλία, να δει διαφορετικά περιβάλλοντα, να συναντήσει ανθρώπους που παράγουν και να μάθει μαζί τους τα μυστικά της τέχνης τους, σύμφωνα με τον κ. Λιανό.

Επιπλέον, η τουριστική περίοδος έχει επεκταθεί στους επτά μήνες, ενώ και τους άλλους πέντε μήνες το νησί παραμένει ζωντανό, καθώς διαθέτει σημαντικό πληθυσμό, στον οποίο προστίθενται και οι εργασιακοί νομάδες, που αναζητούν ηλιόλουστες τοποθεσίες, που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές ανέσεις και ασφάλεια .

Σύμφωνα με την έκθεση, το 89% των Αυστραλών ήταν πιθανό να επιλέξουν βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές για το επόμενο ταξίδι τους.

Έτσι προτείνει: «Θέλετε τα ασβεστωμένα χωριά και τις καταπληκτικές παραλίες της Μυκόνου χωρίς πολύ κόσμο; Κατευθυνθείτε στην Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στην Ελλάδα. Διαθέτει μια πλούσια μυθολογική ιστορία, εντυπωσιακά αρχοντικά και εκκλησίες που κόβουν την ανάσα που έχουν διατηρηθεί τέλεια σε όλη την ιστορία. Στα κυριότερα σημεία για μια επίσκεψη περιλαμβάνονται το   Αρχαιολογικό Μουσείο, ο ημιτελής Ναός του Απόλλωνα και ο παλιός Ρωμαιοκαθολικός Καθεδρικός Ναός στην πλατεία.

Είναι βέβαιο ότι οι λάτρεις της ιστορίας, της πεζοπορίας, που αναζητούν απίστευτα  αξιοθέατα, ηλιοβασιλέματα και μια ξεχωριστή κουζίνα θα βρούν την Νάξο μοναδική.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More