Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η παράσταση «Έκτορος Κάθαρσις» ταξιδεύει στη Βοστώνη

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση σχετική με το ομηρικό έπος της Ιλιάδας θα έχουν όσοι δώσουν το «παρών» το προσεχές Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης.

Πρόκειται για την παράσταση «Εκτορος Κάθαρσις», με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο, που στο έργο αναλαμβάνει τον ρόλο του ραψωδού απαγγέλλοντας, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Αλέξανδρο Κωτσόπουλο, τους στίχους εκείνους της Ιλιάδας που απευθύνονται στον πρίγκιπα της Τροίας, Έκτορα, ο οποίος θεωρείται ένας αδικημένος ήρωας.

Πρόκειται για ένα έργο που εξιστορεί την Ιλιάδα από την πλευρά του Έκτορα. Ο Δημήτρης Λάλος, με όχημα το ομηρικό έπος, επιχειρεί αφενός την ανάδειξη του μύθου από την σκοπιά του Έκτορα – μία σπάνια προσέγγιση του κειμένου- αφετέρου την «αποκατάσταση» του ήρωα στη θέση που του αρμόζει, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τα υψηλά ιδανικά που διέπουν τα Ομηρικά Έπη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί  με αγγλικούς υπέρτιτλους προκειμένου το έργο να γίνει προσιτό και στους ομογενείς 3ης και 4ης γενιάς αλλά και στο αγγλόφωνο κοινό. 

Το έργο παρουσιάστηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τη χειμερινή σεζόν 2021 – 2022.  

Πηγή: ekirikas – tempuverum.com

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More