Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η πιο τρομακτική στιγμή για να είσαι Εβραίος μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο»

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Στοχοποιούνται οι Εβραίοι επικαλούμενοι τα δεινά στη Γάζα. Το Ροιτερς υπογραμμίζει ότι το κλίμα φόβου είναι χειρότερο από ό,τι σε προηγούμενες κρίσεις στη Μέση Ανατολή, αναφέροντας χαρακτηριστικά το περιστατικό στο  Λος Άντζελες, όπου ένας άνδρας ουρλιάζοντας  «σκοτώστε τους Εβραίους» , επιχειρεί να εισβάλει στο σπίτι μιας οικογένειας.

Στο Λονδίνο, τα κορίτσια σε μια παιδική χαρά αποκαλούνται  ότι είναι «βρώμικες  Εβραίες» και πρέπει να μείνουν μακριά από την τσουλήθρα ενώ στην Κίνα, οι αναρτήσεις που παρομοιάζουν τους Εβραίους με παράσιτα, βρικόλακες ή φίδια πληθαίνουν στα social media, προσελκύοντας χιλιάδες «likes».

Αυτά είναι παραδείγματα περιστατικών αντισημιτισμού, τα οποία έχουν αυξηθεί παγκοσμίως μετά την επίθεση των ενόπλων της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τον επακόλουθο πόλεμο κατά της ισλαμιστικής ομάδας που ξεκίνησε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτή είναι η πιο τρομακτική στιγμή για να είσαι Εβραίος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχαμε προβλήματα στο παρελθόν, αλλά τα πράγματα δεν ήταν ποτέ τόσο άσχημα στη ζωή μου», είπε ο Άντονι Άντλερ, 62 ετών, μιλώντας έξω από μια συναγωγή όπου είχε πάει να προσευχηθεί στο Γκόλντερς Γκριν, μια γειτονιά του βορείου Λονδίνου , όπου εβραϊκή κοινότητα.

Ο Aντλερ, ο οποίος διευθύνει τρία εβραϊκά σχολεία, έκλεισε προσωρινά δύο από αυτά μετά τις 7 Οκτωβρίου λόγω φόβου για επιθέσεις σε μαθητές, ενώ έχει ενισχύσει την ασφάλεια και στα τρία.

«Ο μεγαλύτερος φόβος είναι ότι θα υπάρξει μια τυχαία επίθεση στην κοινότητά μας, στις οικογένειές μας και στα παιδιά μας», είπε.

Σε χώρες όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την αστυνομία ή ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Νότιας Αφρικής, το μοτίβο είναι σαφές: ο αριθμός των αντισημιτικών περιστατικών έχει αυξηθεί από τις 7 Οκτωβρίου κατά αρκετές εκατοντάδες τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σχετική είδηση: Εισαγγελική παρέμβαση στη Γαλλία – Ζωγράφισαν άστρα του Δαυίδ σε κτήρια

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More