Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Τυνήσια τενίστρια Ονς Ζαμπέρ με δάκρυα ανακοίνωσε ότι δωρίζει χρήματα από το έπαθλο στα WTA Finals για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους (video)

Mια από τις κορυφαίες τενίστιες στον κόσμο, η Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ δήλωσε ότι θα δωρίσει μέρος του χρηματικού επάθλου του WTA Finals για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους μετά την πρώτη της νίκη στο τουρνουά στο Κανκούν.

Watch: Tunisian tennis player Anas Jaber breaks down over children in #Gaza who are being massacred in Israeli airstrikes, saying that she will not be able to celebrate her victory. #GazaUnderAttack #ApartheidIsrael #IsraeliCrimes #PalestinianGenocide #Gaza_Genocide pic.twitter.com/v5V7E1minV

— Wafa News Agency – English (@WAFANewsEnglish) November 2, 2023

Η Τυνήσια πρώην Νο 2 στον κόσμο πήρε εκδίκηση για την ήττα της στον τελικό του Wimbledon από την Markéta Vondroušová με 6-4, 6-3, επιστρέφοντας στην κούρσα των ημιτελικών μετά την ήττα της Δευτέρας από την Coco Gauff. Στη συνέντευξη μετά τον αγώνα πάλεψε να συγκρατήσει τα δάκρυά της καθώς μίλησε για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα.

“Αισθάνομαι απελπισμένη. Νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα”, δήλωσε. “Μακάρι να μπορούσα να έχω ένα μαγικό χέρι και να τελειώσουν όλα αυτά και να υπάρξει ειρήνη για όλους … Ίσως η δωρεά κάποιων χρημάτων να βοηθούσε λίγο σε αυτό που περνούν. Αλλά ξέρω ότι τα χρήματα δεν σημαίνουν τίποτα αυτή τη στιγμή γι’ αυτούς. Γι’ αυτό εύχομαι ελευθερία για όλους και πραγματικά ειρήνη για όλους”.

Πηγή: The Guardian
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More