Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η 31η Μαρτίου αποτελεί σημείο καμπής για εμάς» δήλωσε ο Ερντογάν

«Η 31η Μαρτίου για εμάς δεν είναι το τέλος, είναι σημείο καμπής» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Άγκυρα, μετά την εκλογική ήττα στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής. Παράλληλα, έβαλε τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών και τόνισε ότι το «μήνυμα ελήφθη».

Μετά το ξεκαθάρισμα της της τελικής εικόνας του εκλογικού αποτελέσματος, ο Τούρκος πρόεδρος αναχώρησε αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη για την Άγκυρα και εκφώνησε λόγο, όπως συνηθίζει έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση.

«Αν και δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, τα αποτελέσματα της κάλπης δείχνουν ότι έχουμε χάσει ύψος σε όλη τη χώρα. Φυσικά, θα αναλύσουμε τους λόγους αυτής της πτώσης σε τοπικό επίπεδο. Όπου χάνουμε, όπου μένουμε πίσω, θα εντοπίσουμε πολύ καλά τους λόγους και θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ακόμα ότι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 31ης Μαρτίου θα γίνει στα όργανα του κόμματος «με ανοιχτή καρδιά» και θα γίνει αυτοκριτική «με θάρρος». Αν και δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μας δείχνουν ότι το ΑΚΡ «έχασε ύψος σε όλη τη χώρα» παραδέχτηκε ο μας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε τελεία στα σενάρια πρόωρων εκλογών μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «η Τουρκία έχει μπροστά της πάνω από τέσσερα χρόνια τα οποία αξίζουν όσο ένας θησαυρός».

«Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή την περίοδο με συζητήσεις που θα σπαταλήσουν τον χρόνο του έθνους και της χώρας. Ως πολιτικό κόμμα που συμπλήρωσε τον 21ο χρόνο του στην εξουσία, έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στα επείγοντα προβλήματα της χώρας μας, ιδίως στην ανοικοδόμηση της σεισμόπληκτης περιοχής και στην εξάλειψη των οικονομικών μας προβλημάτων» είπε.

Παράλληλα, επιχείρησε να καθησυχάσει τις αγορές λέγοντας ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση εφάρμοσε με αποφασιστικότητα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το 12ο Αναπτυξιακό Σχέδιο.

«Μείναμε μακριά από τον λαϊκισμό που θα κοστίσουν στη χώρα μας, στο έθνος μας και στις μελλοντικές γενιές. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα του οικονομικού μας προγράμματος, ιδίως στον πληθωρισμό, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους» προσέθεσε και όπως είπε, «όλοι, από τον επιχειρηματικό μας κόσμο μέχρι τη γραφειοκρατία, από τους εμπόρους μέχρι τους αγρότες, τους εμπόρους, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές, θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στην πραγματική τους ατζέντα».

«Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, ο νικητής αυτών των εκλογών είναι πρωτίστως η δημοκρατία μας, η εθνική βούληση και το σύνολο των 85 εκατομμυρίων ανθρώπων, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος και προσέθεσε: «Ο νικητής του εκλογικού μαραθωνίου ήταν η Τουρκία, το έθνος μας και η δημοκρατία μας, για την οποία πληρώσαμε βαρύ τίμημα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More