Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θέμα χρόνου η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα – Επί τόπου η ΕΡΤ

Θέμα χρόνου είναι η εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, δέκα ημέρες μετά την αιφνιδιαστική δολοφονική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Συνεχομένη είναι τις τελευταίες ώρες η μετακίνηση αρμάτων μάχης αλλά και στρατευμάτων όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Αλεξία Καλαϊτζή, κάτι που δείχνει ότι όλα είναι έτοιμα και ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Την ίδια στιγμή έντονη είναι η ανησυχία για την τύχη των ομήρων σε περίπτωση εισβολής μετά και το βίντεο – ντοκουμέντο της Χαμάς με 29χρονη όμηρο από το Ισραήλ. Συγγενείς των ομήρων έχουν κάνει έναν σύλλογο και θα προχωρήσουν μία συνέντευξη Τύπου σήμερα καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι δικοί τους άνθρωποι θα χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη ασπίδα. Η Αλεξία Καλαϊτζή μίλησε με εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων και για την τύχη των ομήρων και όπως της είπε θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να επιστρέψουν ασφαλείς οι όμηροι.

Όσον αφορά στον ανθρωπιστικό διάδρομο, το Κερέμ Σαλόμ παραμένει κλειστό όπως και το πέρασμα Αιγύπτου-Γάζας στη Ράφα. Μόνο 6 φορτηγά με καύσιμα πέρασαν ενώ ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων φαίνεται πως είναι το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου τόσο για να φύγει ο κόσμος αλλά και για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια.

Αποστολή ΕΡΤ: Αλεξία Καλαϊτζή – Κάμερα: Γιάννης Παρίσης, ήχος: Γιάννης Παπαχρήστος

Διαβάστε ακόμα:

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απελευθερώσει τους μη Ισραηλινούς ομήρους

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More