Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θανάσιμος τραυματισμός 17χρονου: Απολογείται την Πέμπτη ο αρχιφύλακας – Πορεία διαμαρτυρίας στη Θήβα

Απολογείται την Πέμπτη ο αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ύστερα από καταδίωξη.

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς του θύματος που μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία. Στη Θήβα μάλιστα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από συγγενείς και φίλους του 17χρονου. Παράλληλα, κάποια σχολεία της περιοχής έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον χαμό του ανήλικου. Συγγενής του άτυχου νέου τόνισε στην ΕΡΤ ότι η Θήβα “στηρίζει τον Χρήστο”. “Ήταν καλό παιδί. Δεν είχε σχέση με καταυλισμούς. Ζητάμε δικαιοσύνη“.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας 41 ετών, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα, το θύμα όρμησε πάνω του με σκοπό να του αρπάξει το όπλο, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ο αστυνομικός κρατείται ενώ σε βάρος του διατάχθηκε και ΕΔΕ. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

«Είχαμε ένα τραγικό περιστατικό, αυτό της απώλειας ενός νέου ανθρώπου, στις συνθήκες που έγινε. Από την πρώτη στιγμή το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα με τις ενδεδειγμένες ενέργειες και από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας και από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Υπήρξε μια καταδίωξη, στη διάρκεια της οποίας οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο δεν σταμάτησαν, όχι μία αλλά αρκετές φορές. Και όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε υπήρξε το περιστατικό που είχε την τραγική αυτή κατάληξη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Υπογράμμισε πάντως πως «καμία σκιά δε θα μείνει στη διερεύνηση του τραγικού περιστατικού».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More