Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεραπευτήριο Λέρου-Καταγγελίες Γιατρών και Εργαζομένων για ανάθεση σίτισης σε ιδιωτική εταιρεία

Την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα ,να αναθέσει τη σίτιση των ασθενών  με διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία καταγγέλλουν Ένωση Ιατρών (ΕΙΘΕΛ)και Ένωση Υπαλλήλων του Θεραπευτηρίου Λέρου .

Χαρακτηρίζουν ανεπίτρεπτη την ανάθεση της σίτισης αλλά και της καθαριότητας και φύλαξης που οδηγεί ,όπως τονίζουν, στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας στην αύξηση των επιχειρηματικών κερδών, ενώ υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά των Ενώσεων στο γεγονός ότι στη σύμβαση που προτείνεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου στην ανάδοχη εταιρία, δίδεται η δυνατότητα να προσφέρεται ξαναζεσταμένο φαγητό 1-2 ημερών σε ασθενείς και προσωπικό που εφημερεύει.

 Όσον αφορά στους εργαζομένους στη σίτιση του Θεραπευτηρίου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι ‘’πρόκειται για προσωπικό με μεγάλη εμπειρία σε έναν πολύ ευαίσθητο τομέα, ο οποίος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ως εσωτερική υπηρεσία και όχι να γίνεται πεδίο εξασφάλισης κερδών από εργολάβους’’.

Τόσο η Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου-Κ Υ Πάτμου ΠΠΙ Λειψών Αγαθονησίου ,όσο και η Ένωση Υπαλλήλων του Νοσοκομείου καταγγέλλουν τους εκλεγμένους στο Δ.Σ εκπρόσωπους των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας ως ‘’ξεδιάντροπη τη συνεργασία με την διοίκηση’’ που έχει ως κύριο στόχο  την προώθηση των κυβερνητικών πολιτικών της εμπορευματοποίησης τμημάτων του Νοσοκομείου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More