Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεραπευτική κάνναβη στην υπηρεσία της ιατρικής- Χορηγείται σε περιπτώσεις που οι συμβατικές θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα

Στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Μαρτίου εκδόθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η πρώτη συνταγή για τη χορήγηση φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενή με χρόνιο νευροπαθητικό πόνο, ο οποίος δεν κατάφερε να ανακουφιστεί από τις συμβατικές θεραπείες. Οι επιστήμονες με την νόμιμη πλέον χρήση αυτού του φαρμάκου έχουν ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα τους για τον χρόνιο πόνο.

Η φαρμακευτική κάνναβη διατίθεται σε μορφή ξηρών ανθέων φυτού κάνναβης για εισπνοή. Ήδη στον Καναδά έχουν λάβει το φάρμακο 5.000 ασθενείς οι οποίοι παρακολουθούνται.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η φαρμακευτική κάνναβη πρέπει να χορηγείται μόνο για ιατρικούς λόγους με συνεχή παρακολούθηση των ασθενών, και όχι για ψυχαγωγία. Οι αναισθησιολόγοι για την ανακούφιση του χρόνιου πόνου έχουν στη διάθεσή τους και επεμβατικές τεχνικές.

Όλες οι εξελίξεις για τον την φαρμακευτική κάνναβη και τις επεμβατικές τεχνικές που καταπολεμούν τον χρόνιο πόνο συζητήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα

Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη της χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης- Η πρώτη συνταγή για φαρμακ. κάνναβη στη Β. Ελλάδα από το Νοσ. Παπαγεωργίου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More