Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θερμές ευχαριστίες Μπελέρη στον Πρωθυπουργό – Εκδήλωση τη Δευτέρα για την άμεση απελευθέρωσή του

Ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρης εξέφρασε ευχαριστίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη του. Τον επισκέφθηκε στην φυλακή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος, την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκομωσία του Φρέντυ Μπελέρη εκπνέει. Αυτό το γεγονός δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στην Χειμάρρα.

Η Ελλάδα στηρίζει τον Μπελέρη ενεργά και κάνει προσπάθειες για την απελευθέρωση του. Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα στον Αλβανό ομόλογο του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης τηλεφώνησε δύο φορές στην Αλβανίδα ομόλογο του για το θέμα. Όπως έχει δηλώσει η Αλβανία «πυροβολεί τα πόδια της με δεδομένη και την ευρωπαϊκή της προοπτική» με τις αποφάσεις της.

Κατά την επίσκεψη του Άγγελου Συρίγου στην φυλακή την Παρασκευή, ο κύριος Μπελέρης, πέρα από τις ευχαριστίες, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις κατηγορίες εις βάρος του. Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας.

Αύριο, 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Χειμάρρα εκδήλωση για την απελευθέρωση του Δημάρχου της πόλης με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια»  και ένας από τους ομιλητές θα είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More