Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλία: Αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από το στρατό και το δήμο Λάρισας

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από πλημμυρισμένες οικίες σε Γιάννουλη Λάρισας, Φαρκαδόνα Τρικάλων και Παλαμά Καρδίτσας.

Λόγω της αδυναμίας των Δήμων να απομακρύνουν έγκαιρα τους μεγάλους όγκους αντικειμένων και ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε από τον Στρατό να συνδράμει με μηχανήματα έργου στην προσπάθεια αποκομιδής.

«Ευχαριστούμε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας προκειμένου ο Στρατός να συνδράμει στην αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων. Ήδη από το πρωί επιχειρούν 28 μηχανήματα έργου του Στρατού», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Δήμος Λάρισας

Στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης επιχειρούν σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του Δήμου Λαρισαίων σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, μηχανήματα ιδιωτών, εθελοντές κ.α. προκειμένου να απομακρυνθούν ογκώδη απορρίμματα και να ξεκινήσει ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων.

Με κύριο κορμό την Υπηρεσία Καθαριότητας, γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση κυρίως με τα ογκώδη.

Η δουλειά των συνεργείων θα συνεχιστεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Για το λόγο αυτό, ο οδοκαθαρισμός στον κεντρικό τομέα της πόλης γίνεται με περιορισμένο προσωπικό, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα προγράμματα αποκομιδής. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στις Εργατικές να διευκολύνουν τις κινήσεις των βαρέων οχημάτων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More