Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλία: 30 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ σε προσλήψεις ειδικού προσωπικού για μαθητές ΑΜΕΑ

Περισσότερα από 320 παιδιά με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε όλη τη Θεσσαλία αποκτούν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση με νέο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, από τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024 και για τα επόμενα πέντε σχολικά έτη που περιλαμβάνει:

-Την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σχολικών νοσηλευτών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού για τη μαθησιακή υποστήριξη μέσα στη σχολική τάξη μαθητών και μαθητριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε 280 σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλίας.

-Την πρόσληψη εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού για την στελέχωση των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), στα οποία γίνεται η διαγνωστική αξιολόγηση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών και μαθητριών.

«Όλοι έχουν δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες. Είμαστε ένα με την κοινωνία, και το αποδεικνύουμε με πράξεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. «Δίνουμε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη σχολική γνώση και στην εξίσου πολύτιμη κοινωνικοποίηση μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Καλύπτουμε το μισθοδοτικό κόστος για προσλήψεις εκατοντάδων εκπαιδευτικών που θα τα υποστηρίξουν στην μαθησιακή διαδικασία αλλά και ειδικών επιστημόνων για παιδιά που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή χρήζουν νοσηλευτικής φροντίδας.».

Μέσω του προγράμματος επιδιώκεται η στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της συνεκπαίδευσης και η ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν στα σχολεία γενικής αγωγής της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η συμπερίληψη και η ισότιμη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΑμεΑ και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Εγγύησης για το Παιδί καθώς και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More